Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_93899adb34de3f8456e0be6117fab079, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Riikka Purra varoittaa puistattavasta skenaariosta itärajalla: ”Tilanne on tietenkin kammottava” – Uutisalue

Riikka Purra varoittaa puistattavasta skenaariosta itärajalla: ”Tilanne on tietenkin kammottava”

Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoo IS:n haastattelussa itärajan tilanteesta ja hallituksen valmisteleman poikkeuslain tilanteesta.

Hallitus haluaa kuumeisesti saada itärajan poikkeuslain läpi eduskunnassa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo IS:n haastattelussa Venäjän todennäköisesti keksivän ”aina uusia hybridijärjestelyitä, joilla häiritään meitä”.

Hänen mukaansa on täysin mahdotonta sanoa, miten vaikea asia rajalain käsittelystä tulee eduskunnassa.

– Totta kai uskon, että se menee läpi. Että puolueet laajasti ymmärtävät sen välttämättömyyden.

Sitten me olemme Venäjän hybridihyökkäyksen armoilla.

Purran mukaan itärajan poikkeuslaki ei kuitenkaan ratkaise kaikkia itärajan ongelmia.

– Meillä on siitä laista huolimatta yli 1 300 kilometriä yhteistä rajaa sotaa käyvän valtion kanssa, joka keksii meille todennäköisesti aina uusia hybridijärjestelyitä, joilla häiritään Suomea. Mutta se laki on välttämätön toimenpide, jotta Rajavartiolaitoksella olisi toimivaltuudet torjua tätä ilmiötä.

– Tietysti toivomme myös, että kun laki saadaan voimaan, niin sillä on ennaltaehkäisevä vaikutus, jolloin sitä ei tarvitsisi käyttää.

Hallitus siis toivoo, että itärajan lakia ei tarvitsisi ottaa käyttöön, vaan se ehkäisi jo itsessään Venäjän hybridivaikuttamista.

Mitä sitten tapahtuu, jos poikkeuslaki ei menisi läpi?

– Sitten me olemme Venäjän hybridihyökkäyksen armoilla, Purra sanoo.

– Mikäli se päättää vyöryttää ihmisiä esimerkiksi maastorajojen kautta, houkutella heitä ilmaisilla viisumeilla, kuten nyt jo tapahtuu. Kertoa sosiaalisessa mediassa, että Suomeen pääsee, houkutella ihmisiä Irakista, Syyriasta, Jemenistä, Iranista, Afganistanista, miksei omilta alueiltaankin entisen Neuvostoliiton maista, reuna-alueilta, pyrkimään Suomeen. Mikäli meillä ei ole mahdollisuuksia sitä torjua, niin tilanne on tietenkin kammottava.

Riikka Purra sanoo, että Suomen itärajalle ei tule maahanmuuttajia ilman Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n hyväksyntää. Kuva: Pete Aarre-Ahtio / IS

Hallitus on vedonnut itärajan tilanteessa tiedustelutietoon.

Miten huolestuttavasta tiedosta on kyse?

– Kannustan ketä tahansa menemään sosiaaliseen mediaan tekemään hieman salapoliisityötä. Sieltä on aika helposti löydettävissä kannustusta. Ei se tietenkään tule suoraan Venäjän hallinnosta, mutta sekin on syytä ymmärtää, että meidän rajoille ei tule ihmisiä ilman että FSB ei siitä tietäisi, tai ettei se tapahtuisi heidän hyväksynnällään. Tämäkin on asia, joka ei tule ihan nopeasti muuttumaan.

– Me olemme siirtyneen uudelle aikakaudelle, jossa Suomen ja Venäjän välinen raja ei ole enää rauhallinen.

Purran mukaan on valitettavasti niin, että ilmiö itärajalla jatkuu hyvin pitkään.

Itärajan poikkeuslain tavoite olisi torjua välineellistetyn maahanmuuton käyttäminen Suomea vastaan. Lain nojalla turvapaikanhakijat voitaisiin käännyttää rajatulla alueella rajalta suoraan, ilman että heidän turvapaikkahakemuksiaan käsitellään.

Hallitus lähetti lakiesityksen perjantaina lausuntokierrokselle. Lakiesityksen perusteluissa todetaan useasti, että se on ristiriidassa Suomen kansainvälisten velvoitteiden ja perustuslain kanssa.

Hallitus toivoo, että laki saataisiin eduskuntaan maaliskuun loppuun mennessä.

Source Link is.fi