Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_07a382c7d43c8b93a26b3c728af07646, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Kanadassa tuhansia sotilaita on valmiudessa lähtemään tulvien ja mutavyöryjen runnomaan Brittiläiseen Kolumbiaan – Uutisalue
Banner Before Header

Kanadassa tuhansia sotilaita on valmiudessa lähtemään tulvien ja mutavyöryjen runnomaan Brittiläiseen Kolumbiaan

Kanada on lähettämässä virka-apuna satoja sotilaita auttamaan evakuoinneissa Brittiläisen Kolumbian rannikolla, jossa rankkasateiden aiheuttamat tulvat ovat johtaneet hätätilan julistamiseen. Armeijan on määrä auttaa muun muassa evakuoinnissa. Tyynenmeren rannikolla sijaitsevaan provinssiin on julistettu hätätila.

Ennätyksellisten sateiden aiheuttamissa mutavyöryissä on kuollut yksi ihminen, ja neljä on kateissa. Kuolonuhrien määrän odotetaan vielä nousevan. Tuhannet ovat joutuneet lähtemään kodeistaan.

– Lähipäivinä kuolonuhreja on odotettavissa lisää, sanoi provinssin pääministeri John Horgan keskiviikkona.

Trudeau lupasi apua

Kanadan pääministeri Justin Trudeau sanoi tuhansien sotilaiden olevan lisäksi lähtövalmiudessa.

– Jatkamme työskentelyä provinssin, alkuperäiskansojen johtajien ja paikallisten johtajien kanssa. Teemme kaiken auttaaksemme Brittiläisen Kolumbian ihmisiä uskomattoman vaikean ajan läpi, Trudeau sanoi.

Sademäärät nousivat Vancouverissa ja sen lähialueilla sunnuntaina ja maanantaina ennätyslukemiin. Tulvat ja maanvyöryt ovat katkaisseet Vancouveriin johtavat rautatiet sekä tärkeimmät valtatiet.

Vancouverin koillispuolella Tulameenissa tulvien eristämänä on Kanadan yleisradioyhtiön mukaan ainakin 400 ihmistä, joista monet ilman sähköä. Alueelle on pudotettu ruoka-apua helikopterista.

Brittiläisessä Kolumbiassa koettiin kesällä ennätyksellisiä helteitä, jotka johtivat yli 500 ihmisen kuolemaan. Maastopalot tuhosivat kokonaisen kylän.

– Tällaiset sääilmiöt lisääntyvät ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen seurauksena, Horgan sanoi.

Lue lisää:

Source Link yle.fi