Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c247965eff90c12e4a889a9e47a30f03, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kansainvälinen jääkiekkoliitto selvittää nuorten MM-kilpailujen kohulennon tapahtumia – Uutisalue

Kansainvälinen jääkiekkoliitto selvittää nuorten MM-kilpailujen kohulennon tapahtumia

Kanadalaisen urheilukanava Sportsnetin mukaan Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF kerää asianosaisilta viranomaisilta lisätietoa Venäjän alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkueen toiminnasta. Tämän jälkeen tiedot toimitetaan IIHF:n eettiselle komitealle, joka selvittää, onko joukkueen toiminta rikkonut IIHF:n eettisiä ohjeita.

Venäjän ja Tshekin maajoukkueet poistettiin Kanadan Calgarysta Frankfurtiin Saksaan lähtemässä olleelta lennolta, kun joukkueet olivat palaamassa koronatilanteen takia ennen aikojaan keskeytetyistä nuorten MM-kilpailuista Edmontonista ja Red Deeristä. Myös Suomen joukkue oli lennolla.

Pelaajien huonosta käytöksestä ensimmäisenä kertoneen Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n mukaan Tshekin ja Venäjän joukkueet heitettiin ulos paluulennolta, koska osa pelaajista oli juovuksissa, poltti tupakkaa ja kieltäytyi kasvomaskien käyttämisestä. Kanadassa pitää käyttää kasvomaskia julkisilla paikoilla.

Sportsnetin mukaan Calgaryn poliisi ei vastannut haastattelupyyntöön asiasta.

Suomi selvisi kotiin

Suomen joukkueen GM Kimmo Oikarinen kertoi lauantaina STT:lle, että lähtö Calgarysta viivästyi kolme tuntia. Suomen joukkue palasi kotimaan kamaralle Frankfurtin kautta yhdeksän jälkeen lauantai-iltana.

Suomen joukkue käyttäytyi nuhteettomasti, vaikka turnauksen keskeyttäminen otti koville.

– Pojat ovat ammattilaisia ja osaavat hyväksyä, että mennään terveys edellä, Oikarinen kuvaili tapaa käsitellä pettymystä, kun Suomen joukkue oli Helsinki-Vantaan lentokentällä koronatesteissä.

Lue myös:

Source Link yle.fi