Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ee3a49908bb67ec3961191935e72c0a8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kansanedustaja Mauri Peltokangas käräjillä syytettynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – Uutisalue

Kansanedustaja Mauri Peltokangas käräjillä syytettynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Kokkolalainen perussuomalaisten kansanedustaja ja puolueensa toinen varapuheenjohtaja Mauri Peltokangas on syytettynä tänään käräjillä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Tapauksen pääkäsittely käydään Kokkolassa Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Syyte liittyy Peltokankaan noin vuoden takaisiin Facebook-päivityksiin.

Hän kertoi elokuussa Helsingin Sanomille (siirryt toiseen palveluun) kiistävänsä kaikki syytteet.

Peltokangas istuu eduskunnassa ensimmäistä kauttaan ja on hallinto- sekä ympäristövaliokunnan jäsen. Hän on myös Kokkolan kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtaja.

Eduskuntaan Peltokangas nousi ensikertalaisena Vaasan vaalipiiristä, 13 000 äänellä vuonna 2019.

Kuntavaaleissa Peltokangas puolestaan pääsi Kokkolan kaupunginvaltuustoon äänikuninkaana, kun perussuomalaiset voittivat neljä lisäpaikkaa valtuustossa.

Hän on profiloitunut maahanmuuttokriitikkona ja tullut tunnetuksi myös maahanmuuttokriittisistä videoistaan ja kärkevistä kannanotoistaan. Viimeksi viime vuoden heinäkuussa Peltokangas kohautti haukkuessaan Facebookissa hallituksen ministereitä alatyylisesti ”säälittäviksi perserei’iksi”.

Peltokangas toimii myös kansallismielisen Suomen Sisu -yhdistyksen Keski-Pohjanmaan piirin päällikkönä.

Kaksi Kokkolan puheenjohtajistoon kuuluvaa käräjillä

Mauri Peltokangas on jo toinen Kokkolan kaupunginvaltuuston puheenjohtajistoon kuuluva, joka istuu käräjillä some-kirjoittelusta.

Kokkolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Isotalus (sd.) tuomittiin käräjäoikeudessa sakkoihin kahdesta kunnianloukkauksesta lokakuussa. Isotalus kertoo muuttaneensa some-käyttäytymistään tapauksen jälkeen.

Hän myös pahoitteli Kokkolan kaupungille tapauksesta mahdollisesti aiheutunutta mainehaittaa.

Juttu päivittyy oikeudenkäynnin kuluessa. Oikeuskäsittely alkaa kello 13.

Lue myös:

Source Link yle.fi