Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_55b905f21c7bb831cbd1af8d392e7630, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Näissä paikoissa korona­passia tarvitsee jatkossa – laajenemassa merkittävästi – Uutisalue

Näissä paikoissa korona­passia tarvitsee jatkossa – laajenemassa merkittävästi

Koronapassin käyttöä halutaan laajentaa entisestään. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru kertoi tiistaina hallituksen neuvottelujen jälkeen, että hallituksen tavoitteena on laajentaa koronapassin käyttö myös kohtalaisen riskin tapahtumiin ja kokoontumisiin.

Aiemmin koronapassia on voinut käyttää tilaisuuksissa ja kokoontumisissa, joissa koronan leviämisen potentiaali on merkittävä.

Lue lisää: Myös kohtalaisen riskin tilaisuuksia aiotaan rajoittaa, alueita patistellaan tiukempiin otteisiin – Krista Kiuru: ”Hätä­jarrua ei esitetty käytettäväksi”

Sosiaali- ja terveysministeriö lähettää aluehallintovirastoille ohjauskirjeen koronapassin käytön laajentamisesta keskiviikkona. Avit tekevät lopulliset päätökset.

– Viranomaiset tarvitsevat lisää tehokkaita välineitä jo olemassa olevien päälle. Alueet ottavat leviämisvaiheen alueilla käyttöön tiukimman mahdollisen lain salliman tulkinnan tartuntatautilain pykälän 58 toimista ja täten rajoitustoimia kohdennetaan kohtalaisen riskin tilaisuuksiin. Pykälässä 58 on hyvin tarkkaan määritelty, minkälaisia tiloja ja tapahtumia se voi koskea, Kiuru sanoi tiistaina.

Koronapassin käytön laajentaminen tarkoittaisi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) riskipotentiaalin arviointitaulukon mukaan, että koronapassin käyttö laajenisi esimerkiksi ryhmäliikuntaan sekä juna- ja bussiliikenteeseen.

THL julkaisi taulukon kesällä. Se on tarkoitettu alueellisten viranomaisten koronarajoituksia koskevan päätöksenteon tueksi.

Tapahtumanjärjestäjä saa itse päättää, ottaako se koronapassin käyttöön. Jos passi on käytössä, rajoitukset eivät ole voimassa.

Source Link is.fi