Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_fdc7622f893ded1242108bad253c6c13, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Käräjäoikeuden päätös: lapsipotilas kuoli lääkäreiden huolimattomuuden vuoksi – kahdelle sakkotuomio – Uutisalue

Käräjäoikeuden päätös: lapsipotilas kuoli lääkäreiden huolimattomuuden vuoksi – kahdelle sakkotuomio

Tuomiot tulivat tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kuolemantuottamuksesta. Syyttäjä on valittanut tuomiosta hovioikeuteen.

Lääkärien sakkorangaistukseksi määrättiin 70 päiväsakkoa. Arkistokuva Kymenlaakson käräjäoikeudesta. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Kaksi Kotkassa virkasuhteessa ollutta lääkäriä on tuomittu Kymenlaakson käräjäoikeudessa tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kuolemantuottamuksesta sakkorangaistuksiin. Käräjäoikeus katsoi heidän menettelynsä olleen syy-yhteydessä lapsipotilaan kuolemaan.

Sakkorangaistukseksi määrättiin 70 päiväsakkoa. Toisen lääkärin maksettavaksi tulleiden sakkojen määrä on 9 100 euroa ja toisen 6 270 euroa.

Tuomion taustalla olevat tapahtumat tapahtuivat 5.1.–6.1.2019 välisenä aikana.

Laiminlyöntiä huolimattomuuden vuoksi

Kuolemantuottamusta koskevan syytteen mukaan lääkärit aiheuttivat vastuullaan olevan potilaan kuoleman, koska he laiminlöivät asianmukaisen hoidon huolimattomuuttaan.

Molemmat lääkärit ovat kiistäneet syytteet.

Tapauksessa oli syytettyinä myös kolmas lääkäri ja sairaanhoitaja, mutta syyttäjä luopui heidän syyttämisestään.

Asianomistajat vaativat rangaistusta törkeästä kuolemantuottamuksesta, mutta käräjäoikeus katsoi, ettei törkeän kuolemantuottamuksen tunnusmerkistö ole täyttynyt lääkäreiden teossa. Käräjäoikeus myös hylkäsi asianomistajien vahingonkorvausvaatimukset.

Asia käsiteltiin käräjäoikeudessa ilman yleisöä, koska asiassa on esitetty salassapidettäviä henkilön terveydentilaan liittyviä seikkoja.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Syyttäjä on valittanut päätöksestä hovioikeuteen.

Source Link yle.fi