Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0c31fca01bcdee2249abd4f4730cbab5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Kärppien niittikone taklasi Petri Kontiolan pois pelistä – myös jatkoerässä dramaattinen tilanne – Uutisalue

Ilveksen ja Kärppien välisen kolmannen puolivälieräottelun ratkaisu venyy jatkoerään Nokia-areenassa. Jatkoerään siirryttiin 1–1-tilanteessa.

Jatkoerän alussa nähtiin dramaattinen tilanne, kun Ilveksen Leo Lööfin maila osui Kärppien kultakypärä Saku Mäenalasta naamaan. Mäenalasen kasvoihin tuli osumasta vekki. Lööf sai tilanteesta 2+2-minuuttia korkeasta mailasta.

Kahdella tappiolla pudotuspelit aloittanut Kärpät sai räväkän alun kolmanteen otteluun Ilveksen vieraana.

Kärppien nuori laitahyökkääjä Aku Räty laukoi 1–0-maalin terävän vastahyökkäyksen päätteeksi ajassa 10.04.

Osuma oli 20-vuotiaan Rädyn liigauran ensimmäinen pudotuspeleissä. Rädyn maaliin esityön teki tshekkipuolustaja David Sklenicka.

Ilveksen kuittaus tuli nopeasti, kun Matias Mäntykivi laukoi upealla laukauksella 1–1-tasoituksen ajassa 12.34. Jarkko Parikka keräsi tasoitukseen syöttöpisteen.

Kärpät pääsi jauhamaan avauserän lopulla ylivoimaa, kun Dominik Masin otti koukkaamisjäähyn. Vahvasta pyörityksestä huolimatta Ilves onnistui tappamaan jäähyn.

Eemeli Suomi ja Matias Mäntykivi.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin 1–1-lukemista.

Turhiin jäähyihin ottelusarjan aiemmissa otteluissa sortunut Kärpät hölmöili heti toisen erän alussa joukkuerangaistuksen väärästä vaihdosta, mutta Ilves ei onnistunut tällä kertaa hyödyntämään ylivoimasaumaansa.

Muutamista laadukkaista paikoista huolimatta ottelun toinen erä oli maaliton.

Kovista niiteistään tunnettu Sklenicka tarjoili Nokia-areenan yleisölle illan komeimman taklauksen toisen erän puolivälin jälkeen, kun tshekkipuolustaja lennätti lonkkataklauksellaan Ilveksen konkarisentteri Petri Kontiolan ilmalennolle.

Kontiola ei pelannut taklauksen jälkeen vaihtoakaan toisen erän lopulla. Kontiola ei palannut ottelun kolmanteen erään.

Kärpät hallitsi kolmatta erää ja loi vaarallisimmat paikat. Ilveksen maalilla Marek Langhamer torjui kolmannessa erässä kymmenen kertaa.

Ottelua seuraa Nokia-areenassa 9 301 katsojaa.

Kärpät pelaa keskiviikkoiltana selkä seinää vasten, sillä Ilves johtaa puolivälieräsarjaa voitoin 2–0.