Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b264ef1b35231f20de0847fae593a920, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Käsittämätöntä draamaa puolivälierissä – Lahdessa tapeltiin – Uutisalue

Käsittämätöntä draamaa puolivälierissä – Lahdessa tapeltiin

Sarjat katkolla Oulussa ja Lahdessa. IS seuraa SM-liigan puolivälieriä.

Torstain tulokset:

• Kärpät–Jukurit 2–3, voitot 3–2

• Tappara–TPS 5–2, voitot 3–2

• Pelicans–HIFK 0–3, voitot 3–2

SM-liigassa pelattiin kiirastorstaina kolmea puolivälieräsarjaa, joista yksikään ei katkennut.

Lahden kuuma kiekkojännäri ratkesi hyvissä ajoin ennen loppusummeria.

HIFK:n Joonas Rask pääsi helposti Pelicansin puolustuksen ohi niittaamaan 2–0-maalin päätöserän alussa, eikä kotijoukkue enää tästä toipunut.

Pelicans kaatui päätöserän jäähyilyyn ja tehottomuuteen. HIFK:n maalilla upean ottelun pelannut Niko Hovinen oli joukkueensa selvä ykköstähti. Pelicansissakin urallaan pelannut maalivahti pysäytti kaikki Pelicansin 22 maalia kohti suuntautunutta laukausta.

Ottelun viimeisellä minuutilla joukkueet hakivat asetelmia lauantain kuudenteen osaotteluun, kun pelaajat panivat painiksi HIFK:n maalin takana.

Tappara oli kierroksen ainoa voittoa juhlinut kotijoukkue, kun se kaatoi TPS:n dominoivan esityksen päätteeksi lukemin 5–2. Ottelusarja on lauantaina Turussa katkolla Tapparalle.

Tappara oli erityisesti sarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa ajoittain ongelmissa TPS:ää vastaan, mutta torstai-iltana se oli selvästi hallitsevampi osapuoli. Tappara vei muun muassa maaliodottaman tylysti 4,98–1,42.

Ottelussa edukseen esiintyivät molempien joukkueiden kultakypärät. Anton Levtchi (0+3) oli joukkueensa tehomies, ja Viljami Marjala (0+2) oli mukana molemmissa TPS:n maaleissa.

Oulussa Jukurit väisti jo toisen ottelupallon, kun sisukas mikkeliläisryhmä kaatoi Kärpät 3–2. Kärpät saalisti kuumeisesti tasoitusta kolmannen erän lopussa, muttei onnistunut siinä.

Kärpät oli ottelussa tilastojen valossa hallitsevampi osapuoli, mutta Jukurit oli maalipaikoissa tehokas. Lisäksi Kärppien veräjänvartija Tomi Karhunen hävisi kaksintaistelun virkaveli Markus Ruusulle selvästi. Erityisesti Pekka Jormakan 2–1-maali toisessa erässä lirui helposti maaliin.