Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_32544a2f2a28b465ae174b613dd5b814, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mercedes-pomo: Max Verstappen on ykkös­vaihtoehto Lewis Hamiltonin korvaajaksi – Uutisalue

Mercedes-pomo: Max Verstappen on ykkös­vaihtoehto Lewis Hamiltonin korvaajaksi

Toto Wolff on tosissaan nuoren mestarikuskin perässä.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff jahtaa tosissaan talliinsa Max Verstappenia, joka on voittanut kolme peräkkäistä formula ykkösten maailmanmestaruutta.

Wolff kertoi Autosportin mukaan Fox Sports Australialle, että Mercedeksen toisen kuljettajapaikan kohtalo riippuu siitä, mitä Verstappen tekee.

– Meillä on paikka vapaana ainoana huipputiimeistä, kunnes Max tekee päätöksensä. Sen jälkeen paikka ei enää ole vapaana, Wolff sanoi.

26-vuotiaan Verstappenin sopimus Red Bullin kanssa päättyy vasta 2028, mutta hän on täydentänyt sopimustaan myöhemmin niin sanotulla Marko-pykälällä.

Jälkikäteen neuvoteltu ehto tarkoittaa, että Verstappen saa lähteä tallista etuajassa, mikäli tietovuodosta epäilty neuvonantaja Helmut Marko, 80, saa potkut Red Bullilta.

Tähtikuljettaja on kertonut itse tulevaisuutensa olevan sidottu Markon kohtaloon.

Kolminkertainen maailmanmestari Max Verstappen (vas.) ja Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko ovat läheisiä. Kuva: Hoch Zwei / DPA

Aika Verstappenin Mercedes-siirrolle voi hyvinkin olla otollinen ennen kuin uudet moottorisäännöt astuvat voimaan vuonna 2026.

Red Bullin on arvioitu olevan moottoriprojektissaan jäljessä sekä Mercedestä että Ferraria, mikä voi osaltaan vaikuttaa Verstappenin päätökseen.

Mercedeksellä on sopimus ensi kaudesta George Russellin kanssa. Seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton siirtyy tallista tämän kauden jälkeen Ferrarille.

Hamilton ajaa ensi kaudella Charles Leclercin parina.

Mercedeksellä oli mahdollisuus hankkia Verstappen jo 2014, mutta tallilla ei ollut tarjota Euroopan F3-sarjassa kilpailleelle hollantilaiselle samanlaista polkua kuin Red Bullilla.

– Olin nähnyt hänet F3:ssa, ja hän oli todella hyvä. Minulla on hyvät välit hänen isäänsä, joten istuimme alas kotonani Wienissä ja mietimme, mitä voimme tehdä, Wolff sanoi.

Lewis Hamilton (vas.) siirtyy ensi kaudeksi Ferrarille. Mercedes-pomo Toto Wolff haluaa Max Verstappenin (oik.) hänen korvaajakseen. Kuva: Hoch Zwei / DPA

Verstappen liittyi Red Bullin nuorten kuljettajien kehitysohjelmaan elokuussa 2014. Jos Verstappen oli kertonut Wienissä Wolffille Toro Rosson tarjouksesta.

– Se oli siinä. Tiesin, ettemme pystyneet kilpailemaan sen kanssa.

Max Verstappen aloitti F1-uransa Toro Rossolla heti seuraavalla kaudella 2015. Hän siirtyi energiajuomajätin kakkostallista Red Bullille kesken kauden 2016.

Nyt Verstappen on Wolffin ykkösvaihtoehto seuraavan kauden Mercedes-kuljettajaksi.

Autosportin mukaan muut vaihtoehdot ovat Ferrarin tämän kauden jälkeen jättävä Carlos Sainz, Aston Martinilla viimeistä sopimuskauttaan ajava Fernando Alonso sekä formula 2 -sarjassa tällä kaudella kilpaileva Andrea Kimi Antonelli.

Wolff ihasteli ensi kaudelle tarjolla olevien vahvojen kuljettajien runsautta jo maaliskuun alussa Sky Sportsilla.

Source Link is.fi