Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_55c4b63ed802e6ff76e544af101d89b5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Katso suorana kello 16: Mikä puhuttaa kyselytunnilla? Marin, Saarikko, Mikkonen ja Henriksson poissa – Uutisalue

Katso suorana kello 16: Mikä puhuttaa kyselytunnilla? Marin, Saarikko, Mikkonen ja Henriksson poissa

Oppositio pääsee jälleen tivaamaan hallitukselta ajankohtaisista asioista eduskunnan kyselytunnilla.

Moni keskeinen ministeri ei osallistu kyselytunnille tänään. Pääministerin paikalla ministeriaitiossa istuu virkaiältään vanhin mininisteri, ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.).

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on saanut koronatartunnan, joten varapääministerinä toimiva valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) osallistuu hänen puolestaan Ahvenanmaan 100-vuotisen itsehallinnon juhlintaan.

Myös maakunnan asioista vastaava oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) on Ahvenanmaalla. Lisäksi sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) on poissa.

Hallitus ja oppositio ovat yrittäneet ratkaista valmius- ja rajavartiolain muutoksista syntynyttä poliittista solmua, mutta keskiviikkoisessa kokouksessa rajaturvallisuudesta ei löytynyt vielä yksimielisyyttä.

Sisäministeriö antoi torstaina eduskunnalle lakiesityksen rajavartiolain muutoksista. Valmiuslain ja rajavartiolain muutoksilla varaudutaan tilanteeseen, jossa Venäjä käyttäisi siirtolaisjoukkoja painostuskeinona itärarajalla.

Oppositio on vaatinut, että turvapaikkahakemusten vastaanotto pitäisi pystyä keskeyttää kokonaan tällaisen hybridiuhan takia.

Lue lisää:

Keskustelut rajaturvallisuudesta jatkuvat – rajavartiolain muutokset pikaisesti eduskuntaan, valmiuslain kiireellinen käsittely epävarmaa

Analyysi: Oppositio vaatii tiukkoja rajapykäliä – hallitus torjuu Venäjän ilkeyksiä

Hallitukselta tivattiin jengirikollisuudesta ja nuorten mielenterveysongelmista – ”Tilanne on kestämätön, miksi hoitotakuu ei sisällä terapiaa, kuten lupasitte?”

Source Link yle.fi