Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2a52f1aa978b5819f0225b1d07b13033, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kaupankäynti Evergranden osakkeella keskeytetty – määrättiin purkamaan 39 rakennusta 10 päivässä – Uutisalue

Kaupankäynti Evergranden osakkeella keskeytetty – määrättiin purkamaan 39 rakennusta 10 päivässä

Kaupankäynti maailmanmarkkinoita heiluttelevan, kiinalaisen Evergranden osakkeella on keskeytetty. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että luvassa on virallinen tiedote liittyen sisäpiiritietoihin.

Kiinteistökehittäjä Evergrande on alallaan maailman velkaisin yhtiö, ja pelot sen maksukyvyttömyydestä ovat syksyn aikana heiluttaneet markkinoita laajalti Kiinan ulkopuolellakin.

Viime viikon tiistaina Evergrande jätti maksamatta 255 miljoonan dollarin edestä vastuitaan, joiden 30 vuorokauden armonaikakin oli kulunut päätökseensä.

Kaikkiaan Evergranden velkataakka on 300 miljardia dollaria. Summasta 20 miljardia dollaria on kansainvälisiltä joukkolainamarkkinoilta hankittuja varoja, joiden pelätään aiheuttavan ristikkäisiä luottotapahtumia. Toisin sanoen, yhden lainan maksamatta jättäminen heijastuu toiseen lainaan, joka sekin jää maksamatta.

Evergrande on nimittänyt riskienhallintavaliokunnan, jonka jäseninä on edustajia useista Kiinan valtionyhtiöistä. Evergranden mukaan valiokunta keskustelee aktiivisesti yhtiön velkojien kanssa.

Kiinalaisviestimet kertoivat viikonloppuna, että lomasaarena tunnetun Hainanin kaupungin viranomaiset antoivat joulukuun lopussa Evergrandelle määräyksen purkaa 39 asuinrakennusta kymmenen päivän kuluessa. Purkumääräyksen syynä on luvaton rakentaminen.

Source Link is.fi