Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_515e5f8bfec9bb8920c387191d58e8bf, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kiekkolegenda Ville Peltosen kaksospojat raivasivat tiensä kovaan paikkaan – ”Upea mahdollisuus” – Uutisalue

Kiekkolegenda Ville Peltosen kaksospojat raivasivat tiensä kovaan paikkaan – ”Upea mahdollisuus”

Ville Peltosen molemmat pojat pelaavat nyt huipputasolla.

Jääkiekkolegendan ja Helsingin IFK:n nykyisen päävalmentajan Ville Peltosen, 50, vanhempi tytär Emmi, 23, on monille tuttu olympiatason taitoluistelija.

Harvempi tietää, että myös Peltosen kaksospojat, 25-vuotiaat Aleksi ja Jesper ovat kovan luokan urheilijoita. Alkavasta kiekkokaudesta lähtien molempia voi myös kutsua kovan tason ammattikiekkoilijoiksi.

Jesper pelasi Euroopan eliittiin lukeutuvassa Sveitsin kiekkoliigassa jo viime kaudella Klotenin riveissä. Täksi kaudeksi myös Aleksi teki uransa ensimmäisen ammattilaissopimuksen, niin ikään Sveitsin liigaan.

Puolustaja Jesper edustaa alkavalla kaudella Luganoa, hyökkääjä Aleksi Davosia.

– Hienoja juttuja. Heillä on siellä upea mahdollisuus, Ville-isä tuumaa.

– He ovat käyneet yliopistopolun ja saaneet siellä kannuksensa.

Aleksi Peltonen siirtyi Yhdysvaltojen yliopistoliigasta täksi kaudeksi HC Davosiin. Kuva: imago sport/All Over Press

Kiekkolegendan pojat pelasivat Suomessa edellisen kerran 15-vuotiaina. Sen jälkeen he lähtivät Yhdysvaltojen juniorisarjoihin ja myöhemmin yliopistoliigaan.

Jesper pelasi ja suoritti nelivuotisen tutkintonsa Wisconsinin yliopistossa, Aleksi St. Lawrencen yliopistossa, jonka joukkueen kapteenina hän myös toimi viime kaudella.

Molemmilla pojilla on Suomen lisäksi myös Yhdysvaltojen kansalaisuus. He asuivat maassa lapsina isän NHL-vuosien aikana.

Minkään maan maajoukkuetta he eivät ole koskaan edustaneet.

– Tietysti osasyy poikien pelaajapolun valintaan oli heidän kiinnittyminen jenkkeihin jo nuorempana. Tämä oli heille mieleinen reitti.

– Oli hyvä juttu, että molemmat lähtivät tutkintopaperit käsissään kohti uusia seikkailuja.

Vuotta veljeään aiemmin yliopiston pakettiin saanut Jesper Peltonen edusti viime kaudella Klotenia. Täksi kaudeksi hän siirtyi Luganoon. Kuva: RvS.Media/Monika Majer/Getty Images

Peltosen kahden passin pojat ovat melkoisia maailmankansalaisia. Myös Sveitsi oli heille jo lapsuudesta tuttu maa.

Molemmat aloittivat aikoinaan kiekkoilun pikkupoikina Luganossa. Sen ansiosta molemmat myös pelaavat Sveitsin liigassa maan lisenssillä, joten heitä ei lasketa mukaan sarjan ulkomaalaiskiintiöön. Se luonnollisesti helpottaa sopimuksen saamista.

– Ovat he ihan suomalaisia poikia, vaikka vähän ympäri maailmaa ovat olleetkin, Ville Peltonen hymähtää.

Peltonen ei paukuttele millään tapaa henkseleitään poikiensa kiekkourista puhuttaessa.

Ville Peltonen maanantaina SM-liigan mediatilaisuudessa. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

– Kyllä minä seuraan kaikkia sarjoja suurella mielenkiinnolla, Suomen, Ruotsin, Sveitsin ja Pohjois-Amerikan sarjoja. Eipä siinä sen erikoisempaa. Kuuluu toimenkuvaan, Peltonen tyytyy toteamaan kysyttäessä, ovatko poikien otteet Sveitsissä tänä talvena erityisesti suurennuslasin alla.

Hän haluaa puhua mieluummin joukkueensa HIFK:n alkavasta liigakaudesta.

HIFK on panostanut tähän kauteen reilusti. Sisään on tuotu Jori Lehterän, Leo Komarovin ja Petteri Lindbohmin kaltaisia nimimiehiä. Ennakko­kaavailuissa helsinkiläisten harteille on kaavailtu jopa suurimman mestarisuosikin paineita.

– En usko, että meillä on yhtään sen pienemmät odotukset. Mutta on tärkeää, miten ne käsitellään. Uskon, että tällainen kirkas tavoite tuo voimaa arkeemme.

– En usko, että meidän kannattaa millään tavalla vältellä odotuksia, keskustelua tai puhetta. Sen kohtaaminen kuuluu tähän: mennä päin pelejä, haasteita ja paineitakin, Peltonen sanoo.

Sekä SM-liiga että Sveitsin liiga alkavat ensi viikolla.

Source Link is.fi