Banner Before Header

Kimi Räikkösen tallikaverin tilanne puhuttaa – jopa mahtisuvusta ärähdettiin: ”Sorsii omaa kuljettajaansa”

Alfa Romeon italialaiskuljettaja Antonio Giovinazzi vältti erinomaisesti vaikeudet Meksikon GP:n startissa.

Giovinazzi, joka on tullut tunnetuksi vahvoista avauskierroksistaan, nousi komeasti 11. lähtöruudusta peräti kuudenneksi.

Ferrarin Carlos Sainz tuli nopeasti ohi Alfa Romeon miehestä, mutta sen jälkeen Giovinazzi ajoi kisassa seitsemäntenä varikkopysähdykseensä asti.

Carlos Sainz ohitti Antonio Giovinazzin.

Aikainen varikkokäynti 16. kierroksella maksoi italialaiselle kalliisti. Hän jäi sen jälkeen jumiin Daniel Ricciardon ja Valtteri Bottaksen taakse.

Avauskierroksella toisiinsa osunut kaksikko hidasti Giovinazzin matkaa. Italialainen jäi lopulta kauas pisteistä, vaikka ylittikin maalilinjan 11:ntenä eli ensimmäisenä, joka jäi kisasta tyhjin käsin.

Maalilinjan ylitettyään Giovinazzilla oli tiimiradiossa sanottavanaan lyhyt kommentti tallille:

– Kiitos loistavasta taktiikasta, Giovinazzi puuskahti sarkastisena.

Jopa Ferrarin omistajaperheeseen Agnellin sukuun kuuluva Lapo Elkann, autojätin nokkamiehen John Elkannin veli, ärähti Twitterissä:

– Kunnioitan suuresti Alfa Romeon tallipomoa, mutta on surullista ja vihastuttavaa nähdä, kun F1-talli sorsii omaa kuljettajaansa. Olen Giovinazzin puolella. Hän on italialainen lahjakkuus, joka ansaitsee rakkautta meiltä faneilta.

Giovinazzin taakse startissa tipahtanut Kimi Räikkönen otti kisasta neljä MM-pinnaa oltuaan kahdeksas.

Alfan ratatoimintoja johtava insinööri Xevi Pujolar alleviivasi tallin lehdistötilaisuudessa, että taktiikan epäonnistuminen johtui kieltämättä yllättävästä asiasta:

– Emme osanneet odottaa, että nuo kaksi nopeaa autoa (Ricciardon McLaren ja Bottaksen Mercedes) olisivat meitä hitaampia. Emme voineet tietää sitä, Pujolar summasi.

– Antonio ymmärtää sen mutta on pettynyt.

Giovinazzilla on nyt tilillään kolme peräkkäistä 11. sijaa. Pujolar totesi sen olevan sääli, kun mahdollisuuksia olisi ollut vähän parempaankin.

– Hän on näyttänyt hyvää kehitystä. Suoritukset aika-ajoissa ovat olleet aika vankkoja aika-ajoissa ja jopa kisoissakin.

Source Link is.fi