Banner Before Header

Kobayashi vei mäkiviikon, mutta ei kirjoittanut historiaa – suomalaiset pettyivät jälleen

Ryoyu Kobayashi on voittanut Keski-Euroopan mäkiviikon toisen kerran urallaan. Japanilaisella oli mahdollisuus tehdä mäkihyppyhistoriaa ja voittaa kaksi kertaa Grand Slam eli kaikki mäkiviikon osakilpailut, mutta hän oli viimeisessä osakilpailussa vasta viides. 25-vuotias Kobayashi voitti mäkiviikon ensimmäistä kertaa kaudella 2018–19. Tuolloin hän voitti myös kaikki osakilpailut.

Mäkiviikon päättäneen Bischofshofenin osakilpailun voitti Itävallan Daniel Huber, joka onnistui toisella kierroksella mainiosti ja leiskautti 137 metriä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Saksan Karl Geiger epäonnistui toisellaan ja putosi kolmanneksi. Kisan toinen oli Norjan Halvor Egner Granerud. Huberille voitto maistui, sillä se oli hänen ensimmäinen maailmancupin osakilpailuvoitto.

Kobayashi vei mäkiviikon ykkössijan 1162,3 pisteen turvin. Norjan Marius Lindvik oli toinen pistein 1138,1 ja Granerud toinen pistein 1128,2.

Suomalaisille mäkiviikon päätöskilpailu muodostui pettymykseksi, sillä Niko Kytösaho oli parhaana 38:s. Eetu Nousiainen, joka nousi Continental-cupin kautta mäkiviikon kolmeen osakilpailuun oli 48:s ja Antti Aalto jäi karsintaan.

– Se oli ylivoimaisesti huonoin hyppy tässä mäessä, Kytösaho sanoi viitaten ensimmäisen kierroksen 123 metrin hypystään.

Tällä kaudella Suomen ykköshyppääjän paikan itselleen ottanut Kytösaho piti mäkiviikkoaan todella huonona ja isona pettymyksenä.

– Mäkiviikolla tuli kolme sellaista hyppyä, jollaisia vapaissa treeneissä on jokainen. Ja ne tuli aina väärään paikkaan, yksikään ei osunut kisaan.

Lue myös:

Source Link yle.fi