Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e65d932976fd0ffe33ab4b3c64ed04ed, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kohu Kanye Westin ympärillä sakenee – raivoa herättänyt paita saattoi olla viimeinen niitti – Uutisalue

Kohu Kanye Westin ympärillä sakenee – raivoa herättänyt paita saattoi olla viimeinen niitti

Rapartisti Kanye West kohautti aiemmin tällä viikolla pukeutumalla White Lives Matter -sloganilla varustettuun paitaan Pariisin muotiviikoilla.

Paita nostatti välittömästi kohun, sillä White Lives Matterin on mustiin kohdistuvaa syrjintää ja poliisiväkivaltaa vastustavan Black Lives Matter -liikkeen vastaprotesti. Muun muassa Anti-Defamation League -kansalaisjärjestö katsoo, että White Lives Matter on rasistinen ilmaisu, joka edustaa valkoista ylivaltaa.

Lue lisää: Kanye Westin tuore paitavalinta herättää raivoa ja hämmennystä

Westin yllä nähty paita oli osa hänen uutta Yeezy Season 9 -mallistoaan, jonka muotinäytös järjestettiin Pariisissa maanantaina. West on julkaissut Yeezy-merkkinsä vaatteita yhteistyössä urheilujätti Adidaksen kanssa vuodesta 2013 saakka, mutta nyt yritys on laittanut sopimuksen räppärin kanssa suurennuslasin alle.

CNN:n mukaan Adidas on saanut tarpeekseen ja pohtii parhaillaan uudelleen yhteistyötään Westin kanssa.

– Lukuisien yritysten jälkeen ratkaista tilanne yksityisesti olemme päättäneet ottaa yhteistyömme tarkasteluun, yritys tiedotti CNN:n mukaan.

Toistaiseksi Adidas jatkaa aiempien Yeezy-tuotteiden parissa normaalisti.

West pamautti Instagramiin oman, suorasanaisen reaktionsa Adidaksen tiedotteen jälkeen. Billboardin mukaan räppäri kirjoitti tililtään nyt jo poistetussa julkaisussa isoilla kirjaimilla ”vit*** Adidaksesta, minä olen Adidas”.

CNN:n mukaan Westin ja Adidaksen yhteistyö on ajautunut viime viikkoina toistuvasti ongelmiin, sillä räppäri on haukkunut yritystä julkisesti kovin sanankääntein sekä haastatteluissa että sosiaalisessa mediassa.

CNN:n mukaan West perusteli paitavalintaansa Fox Newsille aiemmin tällä viikolla. Westin mukaan hänen pukeutuminen paitaan ”nosti esiin ilmiselvän asian”.

– Minusta se paita oli hauska paita, West totesi.

Maanantaina järjestetyn muotinäytöksen jälkeen West julkaisi Instagramissa kirjoituksen, jossa hän totesi Black Lives Matterin olleen ”huijaus”.

– Kaikki tietävät, että Black Lives Matter oli vedätystä. Nyt se on kaikki ohi. Olkaa hyvät, West kirjoitti.

Westin ulostulo ja paidat herättivät raivoa alkuviikosta sosiallisessa mediassa. Muun muassa Garage-lehden muotitoimittaja Gabriella Karefa-Johnson kritisoi räppärin tekoa Instagram-tilillään.

– T-paidat, joita tämä mies tuotti ja jakoi maailmalle ovat täyttä väkivaltaa. Tälle ei ole tekosyytä, eikä tässä ole mitään taiteellista. Jos Kanyelta kysytään, on paita hänen mielestään taiteellinen ja vallankumouksellinen. Mutta se ei ole, hän kirjoitti.

Source Link is.fi