Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_05bb35b3f35d26260232c03da327f8ee, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen vierailee Suomen itärajalla | Verkkouutiset – Uutisalue

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen vierailee Suomen itärajalla | Verkkouutiset

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja pääministeri Petteri Orpo (kok.) tapaavat Lappeenrannassa perjantaina 19. huhtikuuta. He myös vierailevat Suomen itärajalla.

Matkan keskeisenä tarkoituksena on perehdyttää komission puheenjohtajaa Suomeen kohdistettuun välineellistettyyn maahantuloon. Puheenjohtaja von der Leyen ja pääministeri Orpo keskustelevat tavoista, joilla Suomi ja EU torjuvat välineellistettyä maahantuloa Suomen itärajalla.

Vierailun keskusteluissa ovat esillä Venäjän hyökkäyssodasta seuranneet Itä-Suomen elinvoimaisuuden kasvaneet haasteet sekä ajankohtaiset EU-asiat, kuten seuraavan Euroopan komission strateginen agenda ja Euroopan turvallisuustilanne.

Pääministeri Orpo ja puheenjohtaja von der Leyen matkustavat yhdessä Lappeenrantaan Brysselin EU-huippukokouksesta. He keskustelevat matkan aikana keinoista EU:n kilpailukyvyn vahvistamiseen sekä tulevan komission ohjelmasta ja rakenteesta.