Banner Before Header

Kommentti: Näin ällistyttävän huonoa johtaminen voi oikeasti olla – törppö pomo saa pahaa jälkeä aikaan

Tammikuun alkupuolella tuli sähköposti koko henkilöstölle. Sen keskeisin sisältö oli, että keväällä kannattaa varautua lomautuksiin.

Jo syksyllä oli ollut lomautuksia, joten kevät jatkuisi samaan tyyliin. Asiasta kertonut henkilö ei ymmärrettävästi halua omaa eikä yhtiön nimeä julkisuuteen.

Nyt ollaan huhtikuun loppupuolella, ja kesälomakausi alkaa ihan pian.

Lomautuksia ei ole tullut – eikä niistä ole enää pitkään aikaan viestitty mitään.

Koko henkilöstö oli siis alkuvuoden ja kevättalven varuillaan turhaan. Taustalla on kahden vuoden koronastressi poikkeusaikoineen, ja päälle sota Ukrainassa, josta nyt jo näemme, että kaiken inhimillisen kärsimyksen lisäksi se nostaa hintoja kovaa myös Suomessa.

Samaan aikaan henkilöstö mietti, koska varoitellut lomautukset mahtavat tulla ja minkä pituisina. Uskaltaako suunnitella kesäksi mitään? Riittävätkö rahat vuokraan tai asuntolainan lyhentämiseen? Pystyykö lomautuksen aikaan vaikuttamaan vai tuleeko se vain ilmoituksena?

Tammikuun varoituksen jälkeen johto pysyi asiasta hiljaa.

Miten näin pieleen voi johtaa?

Täydellistä osaamattomuutta.

Jos on edes kerran vilkaissut jotain työhyvinvoinnista kertovaa kirjaa, tietää, että työyhteisön mieliala ja tunnelma vaikuttavat suuresti työtehoon – ja myös työnteon mielekkyyteen. Lisäksi hyvään työpaikkaan sitoudutaan.

On heitäkin, joilla on töissä kivaa.

Jos taas tunnelma on epätietoinen ja kyräilevä, se näkyy työjäljessä. Jos päällä on vielä stressi rahojen riittävyydestä, murheet alkavat helposti nakertaa jaksamista.

Kuka antaa parhaansa työpaikalle, kun koko meno lähinnä ärsyttää?

Kun tarpeeksi kauan ottaa päähän, ihminen alkaa kyynistyä. Kuka antaa parhaansa työpaikalle, kun koko meno lähinnä ärsyttää?

Lue myös: Hälyttävä tutkimustulos: työhyvinvointi laskee erityisesti nuorilla

Väliportaan johto yrittää motivoida työntekoon tietämättä, mitä tuleman pitää, ja katselee samalla, kun henkilökunta oireilee.

Tämän tarinan opetus on, että ei näin.

Avoimuus on hyvästä, mutta varmuuden vuoksi ei kannata huolestuttaa. Ikään kuin jättää itselle auki sitä korttia, että jos alkaa mennä huonosti, lomautan.

Voi käydä niin, että osaavimmat lähtevät heti, kun sopiva tilaisuus tulee. Osa jää sairauslomalle, ja jäljelle jäävät tekevät rutiinisuorituksia.

Kenelläkään ei ole kivaa.

Onnea vaan sellaisen organisaation johtamiselle.

Source Link is.fi