Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_64fee3643829678c0d9567991ca30ace, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kommentti: New Yorkissa varaudutaan kaaokseen – Trumpilla alkaa kampanja, jollaista Yhdysvaltain historiassa ei ole nähty – Uutisalue

Kommentti: New Yorkissa varaudutaan kaaokseen – Trumpilla alkaa kampanja, jollaista Yhdysvaltain historiassa ei ole nähty

Äänestäjien lisäksi Trumpin täytyy nyt vakuuttaa valamiehistö syyttömyydestään. Dramatiikkaa on epäilemättä luvassa niin oikeustalon sisällä kuin sen ulkopuolella, kirjoittaa Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Nelli Lapintie.

New York, Yhdysvallat

New York on valmistautunut tähän päivään jo kuukausien ajan.

Väkijoukkoja, mielenosoituksia, liikenneruuhkia, mittavia turvallisuustoimia… Kaikkea tätä on tiedossa, povaa muun muassa New York Times, kun Donald Trumpilla alkaa maanantaina presidentti­pelissään kampanjapolku, tai mutka, jollaista Yhdysvalloissa ei ole koskaan nähty aiemmin.

Ensimmäistä kertaa maan historiassa Yhdysvaltain entinen presidentti vastaa rikossyytteisiin, kun valamiehistön valinta alkaa maanantaina niin sanotussa hyssyttely­raha­oikeuden­käynnissä New Yorkissa.

Lue lisää: Pornotähti uhkasi paljastaa yksityis­kohtia Trumpin suku­elimestä – ex-presidentti oikeudessa

Tunnelma New Yorkissa on ollut jo ennen käsittelyn alkamista varautunut. Hässäkkää on epäilemättä tiedossa.

Trumpin uskollisimmat kannattajat ovat jo etukäteen ilmoittaneet aikovansa osoittaa maanantaina mieltään Manhattanilla sijaitsevan oikeustalon lähellä. Paikalla tulee olemaan myös valtavasti mediaa. Suuret televisiokanavat jatkavat suoria lähetyksiään oikeustalolta pitkin päivää.

Trumpilla on New Yorkissa kiihkeitä kannattajia… Kuva: Niyi Fote / MVPhotos

…ja jyrkkiä vastustajia. Kuva: Gina M Randazzo / Zuma / MVPhotos

Historiallinen oikeuskäsittely alkaa valamiehistön valinnalla, ja myös Trumpin tulee osallistua käsittelyyn paikan päällä. Valamiehistön valinta voi kestää yhdestä kahteen viikkoon.

Kiinnostus kohdistuu paitsi rikoskäsittelyn käänteisiin myös siihen, miten ihmeessä Trump onnistuu sommittelemaan käräjillä istumisen presidenttikampanjaansa.

Toisin kuin esimerkiksi hiljattain New Yorkissa Trumpia vastaan käydyssä siviilioikeudenkäynnissä, rikoskäsittelyssä Trumpin on oltava joka päivä oikeudessa läsnä. Oikeudenkäynti pitää vain keskiviikkoisin vapaapäivän. Neljänä muuna oikeuskäsittelyviikon päivänä Trumpin on oltava läsnä oikeudessa, muistuttaa NBC. Päivien keston odotetaan olevan kello 9.30–16.30.

Ajat eivät jätä kovassa vauhdissa olevan presidenttipelin kampanjointiin suuria rakoja matkustaa ja järjestää kampanjatilaisuuksia.

NBC:n mukaan Trump on kuitenkin vihjannut, että hän saattaisi pitää kampanjatilaisuuksia iltaisin osallistuttuaan ensin päivällä oikeuteen. Aamuvuoro oikeudessa, iltavuoro kampanjapolulla.

Miten Trumpin tiimi yhtälön ratkaiseekaan, on selvää, että presidenttikampanja tulee olemaan sellainen, joka hakee vertaistaan historiasta.

Näkyvyys ei tällä ehdokkaalla ainakaan ole ongelma, vaikka vaaleihin on vielä matkaa. Se, onnistuuko Trump kääntämään julkisuuden hyödykseen ja kannattajiensa lisälietsomiseen, on toinen asia. Hän on todistanut aiemminkin olevansa siinä mestari.

New Yorkissa alkaa myös oikeustalon ulkopuolella viikko, jolloin on syytä varautua kaikkeen.

Source Link is.fi