Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_aeb15b29900451da0d22a0ef8a99e602, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kommentti: Suomen naisilta täydellinen katastrofi – historiallisen romahduksen syyt ovat selvät – Uutisalue

Kommentti: Suomen naisilta täydellinen katastrofi – historiallisen romahduksen syyt ovat selvät

Kaikkien aikojen pohjanoteeraus.

Sellainen Naisleijonien MM-kisamatkasta muodostui.

Väitettä tukee kaksi faktaa. Naisleijonat ei ole koskaan aikaisemmin jäänyt välierien ulkopuolelle, eikä joukkuetta ole ennen vaivannut vastaavanlainen kohu kesken kisojen.

Edes Noora Rädyn valitsematta jättäminen Pekingin olympialaisiin ei noussut samalle tasolle kuin Susanna Tapanin hääreissusta syntynyt kohu.

Suomen shokkitappiosta on jaettava hyvänkokoinen siivu kunniaa keskiviikkoillan vastustajalle Tshekille, joka latasi pöytään suorastaan mykistävän esityksen. Tshekki pääsi yllättämään suomalaiset housut kintuissa ja omalla aktiivisella pelillään löi nämä laudalta.

Kuitenkin on täysin selvää, että Suomen olisi pelkästään puhtaalla materiaalilla pitänyt voittaa ottelu.

Suomen joukkueessa oli michellekarvisia, nooratuluksia, jennihiirikoskia ja annikeisaloita, joiden avulla ottelu olisi pitänyt kyetä kääntämään.

Hurjat minuutit puolivälierässä urakoinut kapteeni Jenni Hiirikoski antoi jatkoajalla lopulta ottelun ratkaisuksi muodostuneen harhasyötön alimpana pelaajana. Tshekkipeluri ui maalille ja upotti kiekon ohi Anni Keisalan.

Loisto-ottelun pelannut Keisala ei hänkään ollut maalin syntyessä parhaimmillaan. Upeita koppeja ottelussa ottanut suomalaisveskari päästi kiekon auttamattoman helposti pienestä kulmasta selkänsä taakse.

Kun katsoo koko turnauksen isoa kuvaa, täydellinen katastrofi istuu muottiin reunoja myöden sulavasti.

Tämä oli täydellinen herätys suomalaiselle naiskiekolle, joka on yrittänyt kuroa eroa pohjoisamerikkalaisjätteihin kiinni sekä kaukalossa että sen ulkopuolella.

Yhden harha-askeleen jälkeen on turha tehdä liikaa johtopäätöksiä, mutta fiasko osoitti, että askeleet ovat olleet äärimmäisen pieniä.

Voisitko kuvitella Kanadan tai Yhdysvaltojen jäävän välierien ulkopuolelle?

En minäkään.

Suurin ja terävin syyttävä sormi osoittaa kuitenkin pelaajien yli penkin taakse.

Kenenkään päätä ei vaadita vadille, mutta tarkka analyysi ja itsetutkiskelu on paikallaan.

Juuso Toivola päävalmentajana kuormitti ykköspelaajansa puolivälierässä siihen pisteeseen, että Hiirikosken nähty virhe oli mahdollinen. Hiirikoski on historian kokenein arvokisakävijä naiskiekossa. Hänelle ei satu vastaavanlaisia harhasyöttöjä tuon tuosta.

Joukkueen general manager Tuula Puputti yhdessä Toivolan ja muun johtoryhmän kanssa puolestaan salli tähtipelaaja Susanna Tapanin matkustaa kesken kisojen toiseen maahan ja jättää kärkikamppailu väliin.

He myös päättivät hyllyttää kakkosvahti Meeri Räisäsen sen jälkeen, kun tämä oli ensin julkaissut samaan aikaan vilpittömän sekä erittäin suolaisen twiitin ja sitten torjunut joukkueelleen voiton aloittavana maalivahtina.

Päätöksenteosta puuttui logiikka ja tahdikkuus.

Isoja harppauksia Suomessa viime vuosina ottanut naiskiekko otti askeleen taaksepäin Tanskassa heikon johtamisen ansiosta.

Sille on valitettavasti syynsä, miksi miesten ja naisten maajoukkuekiekkoilu eivät ole Suomessa samalla viivalla.

Olisiko Sakari Manninen saanut luvan poistua saatikka itse poistunut Leijonien riveistä ja matkustanut toiseen maahan kesken MM-turnauksen?

Sitä minäkin.

Source Link is.fi