Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7460e32cd794a9ec7ace31d470a90cda, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kommentti: Vladimir, jätä puhe pitämättä – Putinin uusi erehdys voisi johtaa vuosien verilöylyihin – Uutisalue

Kommentti: Vladimir, jätä puhe pitämättä – Putinin uusi erehdys voisi johtaa vuosien verilöylyihin

Kummat ovat vaarallisempia, aseet vai sanat?

Venäjän hyökkäysaseet ovat tuoneet tuhansille turman ja tuhon Ukrainassa. Sanat, jotka presidentti Vladimir Putin voi perjantaina lausua, saattavat tietää kuolemaa vielä useammalle.

Brittitiedustelun mukaan Putin ilmoittaisi silloin Venäjän duumassa Ukrainassa miehitettyjen alueiden liittämisestä Venäjään. Asiaa käsittelevä duuma, parlamentti, on tietysti vain kumileimasin. Putinille ”laillisuus” on kuitenkin tärkeää.

Venäjällä liikkuu huhuja myös toisenlaisista aikatauluista, puheen paikasta ja liittämisjuhlista. Lopputuloksesta ei juuri ole epäilyksiä.

Euroopalla ei ole juhlan aiheita. Alueiden liittäminen Venäjään tekee Ukrainalle rauhaan suostumisen mahdottomaksi. Ukrainaa tukevan lännen ja Venäjän välillä ei sopua nähdä miespolveen.

Jos jompikumpi osapuoli ei romahda täysin, sota jatkuu vuosia.

Venäjän sotaan kutsumia reserviläisiä Krimillä. Sota tuo ahdistuksen moneen perheeseen.

Yllätyksestä ei ole kyse. Venäjä on järjestänyt sekavia ”kansanäänestyksiä” miehittämillään alueilla eteläisessä ja itäisessä Ukrainassa. Ei ole edes juuri teeskennellyt, että miehitetyn kansan tahto oikeasti kiinnostaisi.

Ukrainan menestys Harkovan alueen taistelussa näyttää kiihdyttäneen Venäjän halua tehdä valloituksistaan peruuttamattomia.

Se ei ole voitto. Se on jatkoa pitkälle erehdysten sarjalle, joka alkoi yrityksestä kaapata valta Ukrainassa nopealla operaatiolla ja jatkui sitten epäonnistuneella Kiovan piirityksellä. Erehdykset eivät ole loppuneet.

Puolessa vuodessa Putin on tehnyt väärän ratkaisun toisensa perään. Hän on päästänyt irti voimia, jotka eivät välttämättä ole edes hänen seuraajiensa hallittavissa.

Matkalla tuntemattomaan. Sotaan kutsutut yrittävät pitää mielialaa yllä.

Jos Venäjän osittainen mobilisaatio toteutuu edes osittain, Ukrainan rintamalle virtaa pian venäläistä tykinruokaa. Ukrainan täytyy vastata heittämällä omia reservejään tuleen. Kun taistelijoiden määrä kasvaa, kasvaa myös kaatuneiden ja loppuiäkseen silpoutuneiden määrä.

Sodan venyessä kuukausista vuosiksi väkivalta leviää Euroopassa eri tavoin myös nykyisten taistelukenttien ulkopuolelle, itään ja länteen.

Yksi mies voi estää tämän. Putin.

Vladimir, jätä puheesi pitämättä.

Source Link is.fi