Banner Before Header

Kommentti: Yksi luku kertoo kaiken – tämä on suomalaisen huippusarjan vaiettu ja surullinen totuus

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on vetämässä jälleen Helsingin olympiastadionin komeasti täyteen yleisöä, kun se kohtaa Ranskan MM-karsintojen avausvaiheen viimeisessä ottelussa ensi tiistaina. Yli 30 000 lippua oli torstaina jo myyty.

EM-kisoihin yltänyt maajoukkue on liihottanut viime vuodet korkealle, ja yleisön kiinnostus on ollut suurta. Huuhkajien menestys ei kuitenkaan pysty peittämään kotimaisen jalkapallon isoa ongelmaa.

Lokakuun viimeisenä päivänä pelattiin yksi Veikkausliigan lähihistorian isoimmista otteluista. Sarjan viimeisellä kierroksella Kuopiossa kohtasivat nappikauden pelannut KuPS ja euromenestystä niittänyt HJK. Kaksi sarjan ylivoimaisesti parasta joukkuetta ratkaisisivat Suomen mestaruuden kohtalon yhdessä pelissä, sillä HJK johti liigaa pisteellä.

Tästä ei Veikkausliigan viihde paranisi. Itse peöissä HJK ylsi tasatulokseen ja voitti mestaruuden.

Lähes ketään ei kiinnostanut. Se on suomalaisen seurajalkapalloilun kannalta äärimmäisen huolestuttava, jopa surullinen totuus.

Kiinnostuksen puutteen osoittavat karulla tavalla kylmät luvut. Peli televisioitiin Ruutu+-palvelussa. Sieltä vuoden isointa Veikkausliiga-ottelua katsoi keskimäärin 23 000 henkilöä Finnpanelin mukaan. Veikkausliigan tiedotus kertoi, että ottelu nousi jalkapallosarjan katsotuimmaksi otteluksi koskaan Ruudussa.

Kuopion Keskuskentällä ottelua seurasi paikan päältä 7 890 katsojaa.

Kun päälle ynnätään ne 3 382 ja 1 139 katsojaa, jotka olivat KuPS–HJK:n kanssa yhtä aikaa pelatuissa FC Inter–SJK- ja HIFK–Ilves-peleissä, saadaan raa’asti rajattua se ihmisjoukko, joka seurasi Veikkausliigan ratkaisua: noin 35 000 henkilöä.

He kaikki mahtuisivat Olympiastadionille.

Suomalaiset jalkapallofanit ovat vuosikausia kovaäänisesti valittaneet, että Veikkausliiga ei näy riittävästi mediassa. Luku 35 000 paljastaa, että vaatimuksille on ollut ohuelti katetta.

Oikeasti Veikkausliiga näkyy julkisuudessa paljon enemmän kuin mitä se suosionsa perusteella ansaitsee.

Source Link is.fi