Banner Before Header

Kopeloiko Max Verstappen Lewis Hamiltonin autoa? Kyseenalaisessa puuhassa kuvattu F1-tähti joutuu tuomariston eteen

F1:n MM-sarjaa johtava Max Verstappen on kutsuttu tuomariston kuultavaksi Brasiliassa, kertoo muun muassa Motorsport. Sosiaalisessa mediassa levinneellä katsomosta kuvatulla videolla hollantilainen vaikuttaa kopeloivan MM-taiston toisen osapuolen Lewis Hamiltonin auton takasiipeä perjantain aika-ajon jälkeen.

Hamiltonin takasiiven DRS-järjestelmä ei läpäissyt aika-ajon jälkeen Fian tarkistusta, ja auto otettiin tuomariston tutkittavaksi. Paikallista aikaa myöhään perjantai-iltana pitkäksi venähtäneen tutkimuksen tiedotettiin jatkuvan lauantaina, jolloin tuomaristo saa eteensä lisätodisteita.

Pian tämän jälkeen tiedotettiin, että myös Verstappen on kutsuttu tuomariston kuultavaksi.

Aika-ajon jälkeen kuvattu fanivideo näyttää, kuinka Verstappen tutkailee ja mittailee kädellään ensin oman autonsa takasiipeä. Sen jälkeen hän siirtyy Hamiltonin Mercedeksen taakse ja vaikuttaa tutkivan myös kilpakumppaninsa takasiipeä käsikopelolla.

Verstappenin epäillään rikkoneen Fian sääntökirjan artiklaa, joka kieltää autojen korjaamisen, säätämisen ja tarkistamisen suljetulle pafc fermé -alueella.

Verstappenia kuullaan tapauksesta puoli kymmeneltä aamulla paikallista aikaa.

Hamiltonia uhkaa sulkeminen ulos lauantain sprinttikilpailusta. Sen myötä hän lähtisi sunnuntain kilpailuun letkan hänniltä. Nyt myös Verstappen joutuu pelkäämään mahdollisia sanktioita lauantain sprinttikisaa odotellessaan.

Verstappen oli perjantain aika-ajossa toiseksi nopein Hamiltonin jälkeen. Hollantilainen johtaa MM-sarjaa 19 pisteen erolla brittitähteen.

Source Link is.fi