Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c6e02fe2da86f002c95d77b3f2d37183, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Korkeakoulujen tiukimmalle alalle yli yhdeksän hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden – Uutisalue

Korkeakoulujen tiukimmalle alalle yli yhdeksän hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden

Vähiten hakijoita oli luonnontieteellisille ja tekniikan aloille sekä kasvatusaloille, joissa on noin kolme hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden.

Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Kevään toisessa yhteishaussa ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin haki 144 300 ihmistä, kertoi Opetushallitus tiedotteessa torstaina. Hakijoita oli noin 2 300 enemmän kuin viime vuonna.

Hakijoita kiinnostivat eniten terveys- ja hyvinvointialat, kaupan, hallinnon ja oikeustieteiden alat sekä yhteiskunnalliset alat.

Lue lisää: Näihin opinto­paikkoihin on helpointa päästä

Kovin kilpailu aloituspaikoista on lääketieteessä, jossa on runsaat yhdeksän hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden. Seuraavaksi tiukinta on yhteiskunnallisilla aloilla, joissa yhtä aloituspaikkaa tavoittelee runsaat kuusi hakijaa. Vähiten hakijoita oli luonnontieteellisille ja tekniikan aloille sekä kasvatusaloille, joissa on noin kolme hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden.

Syksyllä alkavissa suomen- ja ruotsinkielisissä koulutusohjelmissa on tarjolla 51 000 aloituspaikkaa. Hieman yli puolet koulutuspaikoista on ammattikorkeakouluissa ja loput yliopistoissa.

Lue lisää kirjoittajalta

STT

Source Link is.fi