Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f69dcbeb587f9515c7195127ee0be959, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kotiin jäänyt Putin puhui Brics-kokouksessa videon välityksellä – Uutisalue

Kotiin jäänyt Putin puhui Brics-kokouksessa videon välityksellä

Vladimir Putin joutuu osallistumaan kokoukseen etäyhteydellä.

Brics-maiden huippukokous alkaa Etelä-Afrikan Johannesburgissa tiistaina.

Brics on Venäjän, Kiinan, Etelä-Afrikan, Brasilian ja Intian muodostama kehittyvien talouksien ryhmittymä. Maat edustavat noin 40 prosenttia maailman väestöstä ja neljäsosaa maailman taloudesta.

Kokousta isännöi Etelä-Afrikan presidentti Cyril Ramaphosa ja vieraiksi odotetaan Kiinan presidentti Xi Jinpingiä, Intian pääministeri Narendra Modia ja Brasilian presidentti Luiz Inacio Lula da Silvaa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin osallistuu kokoukseen videoyhteydellä, sillä hänestä on annettu kansainvälinen pidätysmääräys ukrainalaislasten pakkosiirtoon liittyvästä sotarikosepäilystä johtuen.

Etelä-Afrikka on Kansainvälisen rikostuomioistuimen ICC:n sopimusvaltio. Näin ollen maa olisi velvollinen pidättämään Putinin, jos tämä saapuisi Johannesburgin kokoukseen.

– Se on iso indikaattori Venäjän paikalle maailmassa, kun läheinen liittolainen Etelä-Afrikka päättää noudattaa kansainvälistä oikeutta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun ydinasevallan johtaja ei voi poistua maastaan pidätyksen uhalla, Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Arkady Moshes arvioi IS:lle.

Putin puhui kokoukselle videon välityksellä. Viesti oli etukäteen nauhoitettu. Putin puhui Brics-maiden yhteistyöstä ja talousasioista. Hän muun muassa sanoi länsimaiden asettamia pakotteita laittomiksi. Putin ei maininnut Ukrainan sotaa.

Puheensa lopuksi Putin kutsui Brics-maiden johtajat vierailulle Venäjälle.

IS seurasi puhetta hetki hetkeltä. Sen voi lukea tämän artikkelin alapuolelta.

Johannesburg on Etelä-Afrikan suurin kaupunki. Kuva: JAMES OATWAY / Reuters

Source Link is.fi