Banner Before Header

Koulumatkalla murhatun 9-vuotiaan Marisen tappaja jäi sukupolvien ajaksi löytämättä – opiskelijan ponnistelut toivat sisaruksille rauhan

Yhdeksänvuotias Marise Chiverella lähti kävelemään yksin kouluun 18. maaliskuuta 1964 noin kello kahdeksalta aamulla.

Viisi tuntia myöhemmin paljastui karmiva rikos, joka jäi vuosikymmeniksi yhdeksi Yhdysvaltain Pennsylvanian osavaltion pahamaineisimmista selvittämättömistä murhista.

Marise löytyi elottomana jätteiden päältä hylätyn kaivosalueen läheiseltä kaatopaikalta. Tytön kädet oli sidottu yhdellä kengännauhalla ja nilkat toisella. Häntä oli pahoinpidelty seksuaalisesti ja lopulta kuristettu kuoliaaksi.

Vuosikymmenten aikana yli 250 poliisia työskenteli Chiverellan tapauksen parissa, mutta yhtäkään epäiltyä ei koskaan pidätetty.

Tutkinnan aikana poliisi tutki muun muassa pappia, jota epäiltiin murhasta Bristolissa. Epäiltynä oli myös paikallinen itsensäpaljastaja, joka teki itsemurhan sen jälkeen, kun hänet pyydettiin valheenpaljastustestiin.

– Näytti siltä, että kuka tahansa olisi voinut tehdä tämän rikoksen. 1960-luvun alussa liikkeellä oli paljon sekopäisiä ihmisiä, Pennsylvanian osavaltion poliisin korpraali Mark Baron sanoo People-lehdelle.

Marisen vanhemmat kuolivat saamatta koskaan tietää, kuka oli tappanut heidän urkuja soittavan ja nunnaksi pyrkineen pikkutyttönsä. 57 vuotta myöhemmin Marisen sisarukset saivat kuitenkin rauhan, kun 18-vuotias Eric Schubert yllättäen onnistui siinä, missä poliisi oli jo aikoja sitten joutunut heittämään hanskat tiskiin.

Kaksi vuotta sitten geneettistä sukututkimusta harrastava opiskelijanuorukainen tarjoutui auttamaan poliisia, People-lehti kertoo.

Schubert oli lukenut paikallisesta sanomalehdestä poliisin ponnisteluista Marisen murhaajan löytämiseksi. Hän auttoi pääasiassa ihmisiä rakentamaan sukupuita, mutta oli tehnyt jo aiemmin yhteistyötä lainvalvontaviranomaisten kanssa.

Schubert tutki 18 kuukauden ajan kaikkia mahdollisia johtolankoja ja päätyi lopulta paikalliseen baarimikkoon nimeltä James Forte. Hänellä oli rikosrekisteri, mutta häntä ei oltu koskaan pidetty epäiltynä. Forte kuoli vuonna 1980.

Johtolanka oli niin vakuuttava, että tuomari hyväksyi hänen ruumiinsa ylöskaivamisen. Marisen kuolinpäivänä käyttämistä vaatteista otettu DNA-näyte vastasi Forten DNA:ta.

Schubert pääsi Forten jäljille, kun hän löysi kymmeniä sukupuita rakentamalla miehen, joka oli muuttanut Italiasta Yhdysvaltoihin vuonna 1904. Hän oli Forten isoisä.

Kun Schubert tutki miehen jälkeläisiä Marisen surman ajankohtana, Fortesta ja hänen veljestään tuli pian pääepäiltyjä. Kumpikin oli tuossa vaiheessa jo kuollut.

Kaikeksi onneksi poliisi löysi veljen vaimon, jolla oli tallessa miehensä vanha hiusharja. DNA-testi osoitti, ettei hän ollut murhaaja. Sen jälkeen jäljelle jäi vain James Forte.

– Olin niin helpottunut perheen puolesta, Schubert sanoo People-lehden haastattelussa.

Source Link is.fi