Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_89aab9b54965c7c92b0b6657f8c5b3d4, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kreml kiittelee Elon Muskin outoa ehdotusta rauhan­sopimuksesta Ukrainalle – Uutisalue

Kreml kiittelee Elon Muskin outoa ehdotusta rauhan­sopimuksesta Ukrainalle

Kreml ylistää monimiljardööri Elon Muskin ehdottamaa rauhansopimusta Ukrainan ja Venäjän välille.

– On hyvin positiivista, että joku Elon Muskin kaltainen etsii rauhanomaista tietä ulos tästä tilanteesta, Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi tiistaina.

Peskovin mukaan toisin kuin monet ammattidiplomaatit, haluaa Musk edelleen etsiä tapoja saavuttaa rauha.

– Ja rauhan saavuttaminen ilman Venäjän ehtojen täyttämistä on täysin mahdotonta, Peskov sanoi.

Musk esitti maanantaina Twitterissä neljän kohdan listan asioista, joita rauhansopimukseen Ukrainan ja Venäjän välillä kuuluisi. Kohdat ovat:

– Järjestetään uudelleen kansanäänestys Venäjän itseensä liittämillä alueilla YK:n valvonnan alla. Venäjä lähtee, mikäli ihmiset niin haluavat.

– Krim muodollisesti osa Venäjää, kuten se on ollut vuodesta 1783 lähtien (Hrushtshovin virheeseen asti).

– Krimin vesihuolto turvataan.

– Ukraina pysyy puolueettomana.

Lue lisää: Elon Musk esitteli oudon ehdotuksen rauhan­sopimuksesta Ukrainalle – ukrainalais­lähettiläs vastasi heti: ”Painu vi**uun”

Musk oli liittänyt twiittiin äänestyksen, jonka vastausvaihtoehdot olivat ”kyllä” ja ”ei”. Tiistai-iltana yhdentoista aikaan kysely oli kerännyt yli 2,7 miljoonaa vastausta, ja lähes lähes 60 prosenttia vastanneista oli Muskin ehdotusta vastaan.

Peskov väitti tiistaina, että äänestykseen osallistui botteja ja väärennettyjä Twitter-tilejä. Hän ei esittänyt todisteita väitteilleen.

Peskov sanoi, että Venäjä on aina ollut avoin konfliktin lopettamiselle neuvotteluteitse. Hän arvosteli presidentti Zelenskyin tiistaina allekirjoittamaa asetusta, jonka mukaan Ukraina ei neuvottele rauhasta Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.

Muskin ehdotusta on kritisoitu voimakkaasti. Esimerkiksi Ukrainan Saksan-suurlähettiläs Andrij Melnyk vastasi Muskille varsin jyrkin sanakääntein.

– ”Painu vi**uun” , on minun erittäin diplomaattinen vastaukseni sinulle, hän twiittasi.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi puolestaan lisäsi tililleen äänestyksen, jonka kysymys kuului: ”Kummasta Elon Muskista pidät enemmän?” Vastausvaihtoehdot olivat: ”Se, joka tukee Ukrainaa” ja ”Se, joka tukee Venäjää.

Vaihtoehto Ukrainaa tukevasta Muskista on saanut 78,8 prosenttia äänistä.

Source Link is.fi