Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_5013052be46af2d614bf5077d966bc21, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Krista Pärmäkoski julkaisi itkuisen videon – manaa lohduttomana epä­onnistumistaan – Uutisalue

Krista Pärmäkoski julkaisi itkuisen videon – manaa lohduttomana epä­onnistumistaan

Suomen Krista Pärmäkoski koki kirvelevän pettymyksen Tour de Skin neljännellä etapilla Saksan Oberstdorfissa. Hän tippui perinteisen hiihtotavan sprintissä semifinaaleista jäätyään oman alkueränsä kolmanneksi.

31-vuotias hiihtäjä purki hieman myöhemmin tuntojaan Instagramissa julkaisemallaan videollaan. Itkuinen Pärmäkoski kertaa erähiihdon kitkeriä käänteitä.

– Suomen naiset vetää tuolla hyvin, mutta minä en ole siellä jatkamassa. Harmittaa tosi paljon, koska oli hyvät asetelmat. Viimeisen laskun jälkeen saksalainen tuli viereen ja jouduin odottamaan viisi työntöä ennen kuin pystyin hiihtämään. Siinä vaiheessa Myhrvold (Mathilde) karkasi.

Pärmäkoski viittaa ennen viimeistä ylämäkeä sattuneeseen tilanteeseen, jossa Saksan Sofie Krehl pyrki suomalaisen ohi ulkokautta. Hiihtäjät sotkeutuivat hetkeksi toisiinsa, ja Norjan Myhrvold lykki pakoon.

Pärmäkoski sai mahdollisuutensa vielä loppusuoralla, mutta Sveitsin Nadine Fähndrich oli kirissä etevämpi.

– Ärsyttää koko Tourin kannalta. Tämä oli tärkeä kisa, jossa olisi pitänyt onnistua. En onnistunut, hän tilittää.

Pärmäkoski on kiertueen kokonaistilanteessa seitsemäntenä, vajaat puolitoista minuuttia Venäjän Natalja Neprjajevaa perässä.

Pärmäkoski vihjaili vielä sprintin jälkeisessä tv-haastattelussa painelevansa Oberstdorfista kohti lentokenttää ja Suomea. Videolla hän kuitenkin vahvistaa jatkavansa turneen loppuun saakka.

Tour huipentuu alkuviikosta Italian Val di Fiemmessä, jossa hiihdetään 10 kilometrin yhteislähtö (p) ja Alpe Cermisin loppunousu vapaalla.

Perinteisen yhteislähtöä hän kuvailee itselleen ”hyväksi kisaksi”. Raastavaan loppunousuun viime talven MM-pronssimitalisti lupaa lähteä nautiskelemaan.

– Koko Tour on taputeltu; siinä ei haaveilla enää mistään ihmeellisistä sijoituksista. Edessä on kuitenkin vielä kaksi kovaa kisaa, jotka toivottavasti nostattavat kuntoa kohti pääkisoja, hän toteaa videolla viitaten helmikuun olympialaisiin.

Videon loppupuolella Pärmäkoski on jo varovaisen optimistinen. Hän videoi itseään hiihtämässä Oberstdorfin aurinkoisissa alppimaisemissa.

– Suurin pettymys on itketty pois. Kyllähän se ketuttaa ihan hemmetisti, että on huonoa tuuria. Jospa tämän saisi käännettyä. Pitää vain olla napsun verran parempi.

Source Link is.fi