Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ae98725811ded3560460e5a762fd96b7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kristiina Halkola kertoo viimeisestä puhelusta Kirsti Wallasvaaran kanssa – ”Killi oli sairaalassa, mutta heitti silloinkin herjaa” – Uutisalue

Kristiina Halkola kertoo viimeisestä puhelusta Kirsti Wallasvaaran kanssa – ”Killi oli sairaalassa, mutta heitti silloinkin herjaa”

– Suru ja ikävä, näyttelijä Kristiina Halkola kuvaa tuntemuksiaan sen jälkeen, kun hän sai tietää pitkäaikaisen ystävänsä kuolemasta.

Kirsti Wallasvaara kuoli torstaina 78-vuotiaana pitkäaikaiseen sairauteen. Asiasta kertoi STT:lle näyttelijä Laura Huhtamaa Wallasvaaran lähipiirin suostumuksella.

Kirsti ”Killi” Wallasvaara ja Kristiina Halkola tunsivat toisensa vuosikymmeniä. He näyttelivät naispääroolit Käpy selän alla -elokuvassa, josta edelleen puhutaan. Heille itselleen se oli vain yksi työ, jonka jälkeen on tapahtunut aika paljon.

– Senkin jälkeen meillä oli hauskaa yhdessä, Halkola naurahtaa.

Kirsti Wallasvaaran seurassa tosiaan oli aina hauskaa. Hänen huumorintajunsa oli ihan omaa luokkaa.

Aikansa kohuelokuva Käpy selän alla teki nuorista näyttelijöistä tähtiä. Takana Halkola, edessä Wallasvaara.

Kirsti Wallasvaara keväällä 2017.

Halkola ja Wallasvaara olivat usein yhteydessä. He puhuivat iloistaan, suruistaan ja arkielämän tapahtumista – kaikesta mahdollisesta.

– Kun pandemia tuli, emme voineet tavata, mutta puhuimme puhelimessa. Viimeisen kerran puhuimme alkusyksystä. Killi oli sairaalassa, mutta heitti silloinkin herjaa ja kertoi hauskoja juttuja elämästään, Halkola muistelee haikeana.

Heidän oli tarkoitus taas soitella, mutta niin ei enää tapahtunut. Suruviestin Halkola sai eilen illalla.

– Kuolema on niin kummallinen asia, kun sitä ei voi perua, Halkola sanoo.

Kristiina Halkolan ensimmäisiä muistoja ystävästään on, kun hän nuorena teatterikoululaisena oli Ylioppilasteatterin harjoituksissa, jossa hän mainitsi majailevansa asunnottomana tuttavansa nurkissa.

– Killi totesi siihen heti, että meillähän vapautuu Arkadiankadulla yksi huone. Sellainen hän oli, hän reagoi heti, kun joku tarvitsi apua, Halkola kertoo.

Niinpä Kirsti Wallasvaarasta ja Kristiina Halkolasta tuli ”kämppäkavereita”. Samassa kommuunissa asuivat myös Kaj Chydenius ja Kaisa Korhonen. Asuntoon muutti myös Killin sisko.

Kristiina Halkolalla on nyt paljon muistoja rakkaasta ystävästään, joka jaksoi ilahduttaa muita vaikeinakin aikoina.

– Muistan hänet kauniina, iloisena, loputtoman huumorintajuisena, reippaana ja toisista huolehtivana – ihanana.

Source Link is.fi