Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9a9b30c5003417defab63e1f1a6a9090, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kuljettajan kauhun­hetket Tunturi­rallissa tallentuivat auton kameraan: ”Katsokaa tätä” – Uutisalue

Kuljettajan kauhun­hetket Tunturi­rallissa tallentuivat auton kameraan: ”Katsokaa tätä”

Nuori kuljettajalupaus yllättyi kovassa vauhdissa.

Viime viikonloppuna ajetussa Tunturirallissa nähtiin vakava vaaratilanne.

Belgialaiskuski Thomas Martens päästeli lauantaina kovaa vauhtia yli 30 kilometriä pitkän Sarriojärven EK:n melko kapealla tiellä, kun havaitsi mutkan jälkeen edessään pysähtyneitä autoja.

Martensin onnistui estää törmäys seisseisiin autoihin ja autojen vieressä olleisiin kuskeihin.

Joni Korhonen oli osunut taipaleella aiemmin penkkaan, ja hänen autonsa oli jäänyt poikittain tielle. Tämän takia myös kaksi Korhosen takana tullutta autoa oli joutunut pysähtymään.

Jostain syystä tieto pysähtyneistä autoista ei ollut välittynyt Martensille.

– Katsokaa tätä – iso pelastus. Onneksi kukaan ei loukkaantunut. Ei ollut tullut punaista lippua varoitukseksi, eivätkä muut olleet tietoisia tilanteesta, Martens kirjoitti Instagramissa videojulkaisunsa saatteeksi.

Martensillä oli vauhtia noin 80 kilometriä tunnissa, kun hän havaitsi tiellä seisseet autot. Jarrutus ja väistöliike pelastivat onnettomuudelta. Videolta näkee, kuinka paikalla olleille kuskeille tuli yllätyksenä, että paikalle tulee vielä joku.

Kilpailun voitti Elfyn Evans. Ylivoimaisessa johtoasemassa pitkään ollut Kalle Rovanperä joutui keskeyttämään vähän ennen maalia.

Vasta 17-vuotias Martens löytyi lopputuloksista sijalta 32. Hän vaikutti nauttineen Lapin teistä.

– Minulta puuttuu paikallisten kilpailijoiden vauhti, mutta olen täällä oppimassa ja keräämässä itseluottamusta tulevaisuutta varten, Martens kirjoitti Instagramiin ensimmäisen kisapäivän jälkeen.

Source Link is.fi