Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_62a55bdf91e0b4a458c81a9bb699d30a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kumman kaa -tähti Minna Koskela kertoo ennennäkemättömästä tilanteesta Tampereella – Uutisalue

Kumman kaa -tähti Minna Koskela kertoo ennennäkemättömästä tilanteesta Tampereella

Kumman kaa -sarjan Elluna tunnettu Minna Koskela on häkeltynyt Tampereen Komediateatterissa ensi-iltaan tulevan Pokka pitää -näytelmän suosiosta.

Teatterin monitoiminainen Minna Koskela käsikirjoitti parikymmentä vuotta sitten suosittua Kumman kaa -tv-sarjaa Neloselle. Hän myös näytteli toisen päähenkilön, Ellun, roolin.

Noin kymmenen vuotta aikaisemmin käsikirjoittaja Roy Clarke luoma ja Patricia Routledgen tähdittämä Keeping Up Appearances -sarja nousi hitiksi BBC:n esittämänä. Suomessa sarja tunnetaan nimellä Pokka pitää.

Kovin paljoa yhteistä näillä suosituilla komediasarjoilla ei ole. Paitsi ehkä päähenkilöillä – Ellulla ja Hyacinth Bucket’lla – sittenkin!

– Totta! Ellun ja Hyacinthin rooleissa on samaa. Molemmat yrittävät pitää tietyllä lailla kulissia yllä. Molemmat ovat myös jollain tavalla luonnonlapsia, sanoo Hyacinthia Tampereen Komediateatterin tulevassa Pokka pitää -ensi-illassa näyttelevä Koskela.

Minna Koskela on Hyacinth Bucket Tampereen Komediateatterissa ainakin joulukuun loppuun saakka. Kuva: Kalle Parkkinen

Kulissien ylläpitämistä pääsee seuraamaan – jos on ollut ajoissa liikkeellä. Muille on tarjolla enää hajapaikkoja, sillä kaikki syksyn esitykset on käytännössä varattu loppuun. Moista ei ole 256-paikkaisen Komediateatterin päänäyttämöllä aiemmin koettu.

– Ihmeellistä, myöntää Koskela.

Vastaavaa ennakkomenestystä Koskela, 56, ei ole aiemmin kokenut. Hän uskoo, että kyse on osin koronan jälkimainingeista.

– Teatterit ovat odottaneet, että katsojat palaisivat takaisin. Ihmettelemme nyt kaikki ihan huuli pyöreänä, että kun uusi lisäesitys tulee, se myydään päivässä.

Minna Koskela pitää alunperin Patricia Routledgen näyttelemän Hyacinthin elinvoimasta. Kuva: Kalle Parkkinen

Tykkään Hyacinthin elinvoimasta. Vaikka se on tavallaan kamala, se on kuitenkin keski-ikäinen nainen, joka innostuu monista asioista, eikä ole todellakaan luovuttanut.

Hyacinthin rooli on Koskelalle tuttu Imatran kesäteatterista vuodelta 2021. Ohjaajana toimi silloin ja nyt Timo Rissanen Teatteri Imatrasta. Näytelmää on esitetty tähän mennessä Suomessa lähinnä vain kesä- ja harrastajateattereissa.

– Mikko Kivinen sanoi minulle jo aiemmin, että jos Suomessa tehtäisiin Pokka pitää, sä sopisit Hyacinthiksi.

Koskelan mukaan Routledge on revittelevässä roolissaan kuin ”talonrouva Pohjanmaalta”. Koskela haluaa pitää saman asenteen omassa versiossaan.

– Tykkään Hyacinthin elinvoimasta. Vaikka se on tavallaan kamala, se on kuitenkin keski-ikäinen nainen, joka innostuu monista asioista, eikä ole todellakaan luovuttanut.

– Vaikka hän tippuu jorpakkoon, niin hän nousee ja on heti valmis kuninkaalliseen heilutukseen. Ei ole paljoa päärooleja, jotka ovat näin vallattomia ja hilpeitä.

Jari Aholan esittämä Emmet Hawksworth on näytelmässä alisteisessa roolissa Hyacinth Bucket´hen verrattuna. Kuva: Kalle Parkkinen

Koskela – uskomatonta kyllä – ei ole koskaan ennen näytellyt Tampereella. Toisin kuin Tampereen Työväen Teatterin vakinäyttelijä Jari Ahola, joka näyttelee Bucket´n naapurissa asuvaa Emmet Hawksworthia. Tarvittiin onnea, jotta Pokka pitää kalenteriin.

– Äitini on sarjan suuri fani. Hän on ihan innoissaan ja laittaa nyt joka päivä mun WhatsAppiin Tiktok-videoita, Ahola nauraa.

Hermoherkkää Emmetiä näyttelevä Ahola kuvaa esitystä klassiseksi farssiksi. Yhtä tarkasti ohjatussa näytelmässä hän muista olleensa mukana.

– Ihmiset haluaa nähdä henkilöt, jotka ovat tv:stä tuttuja, enkä halua tuottaa heille pettymystä. Jätän silti itselleni kymmenen prosenttia tulkinnanvaraa.

Pokka pitää -ensi-ilta Tampereen Komediateatterissa perjantaina 15. syyskuuta.

Hyacinth Bucket´n siskonmiestä Onslow´ta näyttelee Aku Sajakorpi. Kuva: Kalle Parkkinen

Hyacinthin kevytkenkäistä Rose-siskoa esittää Hanna Gibson. Kuva: Kalle Parkkinen

Hyacinthin toista siskoa, Onslow´n vaimoa esittää Leena Rousti. Kuva: Kalle Parkkinen

Mr. Milson on rooli, jota alkuperäisessä tv-sarjassa ei nähdä. Näytelmässä ”Millyä” esittää Jere Riihinen. Kuva: Kalle Parkkinen

Näytelmän ohjaa Teatteri Imatran teatterinjohtaja Timo Rissanen. Kuva: Kalle Parkkinen

Pokka pitää -näytelmässä näytellään näytelmäkerhon harjoituksia. Kuva: Kalle Parkkinen

Jari Ahola, Hanna Gibson ja Jere Riihinen Pokka pitää -näytelmässä. Kuva: Kalle Parkkinen

Source Link is.fi