Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_be0265c39f2c57a075534136b605c893, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kuningatar Camilla osallistui yksin jumalanpalvelukseen – kuningas Charlesilta koskettava viesti – Uutisalue

Kuningatar Camilla osallistui yksin jumalanpalvelukseen – kuningas Charlesilta koskettava viesti

Kuningatar Camilla osallistui jumalanpalvelukseen ilman kuningas Charlesia.

Britannian kuningatar Camilla, 76, osallistui tänään perinteiseen kiirastorstain jumalanpalvelukseen ilman miestään kuningas Charlesia, 75. Charles sairastaa syöpää ja on jättäytynyt hoitojen ajaksi pois kuninkaallisista tehtävistään. Hovi ei ole tarkentanut, mitä syöpää Charles sairastaa.

The Daily Mailin ja Mirrorin mukaan on ennennäkemätöntä, että maan hallitsijan puoliso osallistuu kiirastorstain jumalanpalvelukseen ilman hallitsijaa. Lehdet kuvailevatkin Camillan tehneen torstaina historiaa osallistuessaan tilaisuuteen.

Kuningatar Camilla osallistui kiirastorstain jumalanpalvelukseen. Kuva: JUSTIN TALLIS / Reuters

Camilla jakoi jumalanpalveluksessa kiirasrahaa. Kuva: Justin Tallis / AFP

Kuva: Justin Tallis / AFP

Jumalanpalvelus pidettiin torstaina Worcesterin katedraalissa. Camilla jakoi jumalanpalveluksessa niin kutsutut kiirasrahat 75 miehelle ja 75 naiselle, minkä kerrotaan heijastavan maan hallitsijan, Charlesin, ikää. Perinteisesti rahojen jakaminen on kuulunut hallitsijan tehtäviin.

Hovin mukaan ensimmäinen kolikoiden jako pidettiin jo 1200-luvulla.

Brittilehtien mukaan myös kuningas Charles oli tietyllä tavalla läsnä tilaisuudessa, sillä jumalanpalveluksessa esitettiin hänen ennalta nauhoittamansa videoviesti. Videolla kuningas muun muassa ilmaisi surunsa siitä, ettei voinut osallistua tilaisuuteen.

– Hyvät naiset ja herrat, olen hyvin surullinen siitä, etten voi olla kanssanne tänään. Kiirasjumalanpalveluksella on hyvin erityinen paikka sydämessäni. Se pohjautuu Herramme elämään, joka polvistui opetuslastensa eteen ja heidän suureksi yllätyksekseen pesi heidän matkasta väsyneet jalkansa.

– Niin tehdessään hän tarkoituksellisesti antoi heille ja meille kaikille esimerkin siitä, kuinka meidän tulee palvella toisiamme ja huolehtia toisistamme, kuningas totesi puheessaan.

Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin torstaina kuninkaan nauhoitetusta pääsiäisviestistä. Viestissään hän myös korosti ystävällisten eleiden tärkeyttä ”hädän hetkellä.”

– Kristus antoi esimerkin siitä, kuinka meidän tulee palvella toisiamme ja huolehtia toisistamme, ja kuinka kansakuntana hyödymme suuresti heistä, jotka ojentavat meille ystävyyden kätensä varsinkin hädän hetkellä, Charles lausui puheessaan.

The Guardianin mukaan jumalanpalveluksessa oli paikalla tavallista pienempi määrä kuninkaallisen perheen jäseniä, jotta he välttyisivät suuriin ihmisjoukkoihin liittyviltä tartuntariskeiltä.

Brittilehdet kuvailevat Camillan osallistumisen olleen ”historiallinen”. Kuva: JUSTIN TALLIS / Reuters

Camilla tervehti myös katedraalin ulkopuolelle kokoontunutta väkijoukkoa. Kuva: JUSTIN TALLIS / Reuters

Source Link is.fi