Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d6f360dfc683e0eefb3042adb70ac067, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kuningatar Elisabetin kuolinsyy julki – Uutisalue

Kuningatar Elisabetin kuolinsyy julki

96-vuotiaana menehtyneen kuningatar Elisabetin kuolintodistus julkaistiin torstaina, kertoo BBC. Todistuksessa lukee, että kuningatar menehtyi 8. syyskuuta klo 15.10 Britannian aikaa Balmoralin linnassa, Skotlannissa.

Todistuksen on allekirjoittanut äitinsä kuolinvuoteella ollut prinsessa Anne.

Elisabetin kuolinsyyksi on kirjattu vanhuus.

Skotlannin viranomaisten julkaisemassa kuolintodistuksessa kuningattaren nimeksi on kirjattu Elizabeth Alexandra Mary Windsor. Hänen ammatikseen on kirjattu ”hänen majesteettinsa kuningatar” ja siviilisäädyksi leski.

Kuningattaren kuolintodistus on nähtävillä täällä.

Kuningatar Elisabet vietti viimeiset päivänsä rakkaassa ”kesämökissään” Balmoralin linnassa. Kuolemaansa edeltävänä viikonloppuna hän nautti lounasta pastori Iain Greenshieldsin ja lastensa prinsessa Annen ja kuningas Charlesin kanssa.

– Kuningatar muisteli henkilökohtaisesti minulle, miten nautti ajastaan Balmoralissa lapsena. Hän muisti hevosensa menneisyydestä, jopa niiden nimet 40 vuoden takaa, sekä ihmisten nimet ja paikat. Hän oli todella ainutlaatuinen pastori Greenshields kertoi The Times -lehdelle.

Greenshields’n mukaan kuningatar keskusteli myös Ukrainan tilanteesta ja kuinka surullinen oli siellä tapahtuvista asioista.

– Hän sai ihmiset ympärilleen, keskustellen laajalti eri aiheista. Hänen kyvykkyytensä teki minuun suuren vaikutuksen, kuvaili pastori.

– Siksi minulle tuli suurena järkytyksenä kuulla hänen vointinsa niin suuresti heikentyneen etenkin, kun hän oli hienossa kunnossa vielä viikonloppuna, totesi Greenshields.

Kuningatar Elisabet siunattiin haudan lepoon 19. syyskuuta.

Elisabet edusti vain kaksi päivää ennen kuolemaansa, kun hän tapasi tiistaina 6. syyskuuta Britannian uuden pääministeri Liz Trussin ja pyysi tätä muodostamaan uuden hallituksen. Kuningatar otti Trussin vastaan Balmoralin linnassa Buckinghamin palatsin sijaan.

Hovi tiedotti kuningattaren kunnon romahtamisesta torstai-päivänä 8. syyskuuta, ja kuolinilmoitus annettiin lopulta illalla puoli yhdeksältä Suomen aikaa. Kuningatar oli menehtynyt hovin tiedotteen mukaan iltapäivällä.

Brittilehtien tietojen mukaan kuningattaren lähipiiristä vain hänen kaksi vanhinta lastaan, Charles ja Anne, ehtivät äitinsä kuolinvuoteelle.

Kuningattaren muut lapset, prinssi Andrew, prinssi Edward ja Edwardin vaimo kreivitär Sophie eikä prinssi William ehtineet kiirehtimisestään huolimatta paikalle Balmoralin linnaan ajoissa.

Source Link is.fi