Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_138135a4211837ec7bcd003539afdd49, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

KuPS koki todella kirvelevän tappion – mestaruus on karkaamassa tavoittamattomiin – Uutisalue

Keskiviikon tulokset

SJK–KuPS 3–1

Inter–Haka 0–1

FC Lahti–VPS 0–2

HIFK–Ilves 1–5

IFK Mariehamn–AC Oulu 2–4

Veikkausliigan mestaruustaistelu saattaa olla ratkeamassa. Sarjakakkonen KuPS kärsi kirvelevän tappion SJK:n vieraana Seinäjoella. Ero kärjessä viilettävään HJK:hon on nyt viisi pistettä, kun molemmilla joukkueilla on pelaamatta neljä ottelua.

Korijoukkue sai otteluun terävän alun, kun kuopiolaisten toppari Paulo Ricardo ohjasi Jake Dunwoodyn lähettämän keskityksen epäonnekkaasti omaan maaliin.

Ensimmäinen puoliaika oli pelillisesti kohtalaisen tasainen, mutta vaarallisimmat paikat loi SJK. 36. minuutilla joukkue lisäsi johtoaan, kun Dunwoody sai pallon päätyrajan tuntumaan ja antoi syötön takaviistoon Jake Jervisille, joka niittasi varmasti alakulmaan.

Toiselle puoliajalle KuPS tuli todella terävästi. Se sai luotua nopeaan tahtiin useamman kelpo maalipaikan ja kolautteli maalipuita moneen kertaan. Etenkin Filip Valencicin sisääntulo tauon jälkeen vaikutti piristävän keltamustien hyökkäyspeliä.

Lopulta 51. minuutilla yksi tällainen hässäkkä tuotti tulosta, kun Clinton Antwi seurasi Valencicin tolppalaukauksen jälkeisen paluupallon ja luuti sen verkkoon.

Kuitti tuli kuitenkin nopeasti, kun Jervis latasi viiden minuutin päästä illan toisen osumansa. Pallo pomppi jälleen sisään hieman onnekkaasti KuPSin puolustajan kautta. Tämä osuma oli raju isku terävästi toisen puoliajan aloittaneelle vierasjoukkueelle, eikä KuPsin kiri sen jälkeen enää lähtenyt samaan lentoon.

Toisessa ylemmän loppusarjan ottelussa Haka vahvisti asemaansa sarjan nelosena kaatamalla Interin Turussa maalein 1–0. Hakan osuman iski maalipörssin ykkösmies Lee Erwin.

Alemmassa loppusarjassa lyötiin paljon säveliä selviksi. Keskiviikon kierroksella käytännössä varmistui sekä HIFK:n putoaminen sarjasta että FC Lahden vajoaminen liigakarsintaan.

Luovuttaneelta näyttänyt HIFK hävisi Ilvekselle kotonaan rumin luvuin 1–5. Joukkueen kolmen edellisen ottelun maaliero on todella karu 3–15.

Myös Lahden tekeminen on äärimmäisen aneemista. Jos Suomen cupin välierämatsi lasketaan mukaan, joukkue ei ole tehnyt maalin maalia kuuteen otteluun. Nyt pisteet kävi hakemassa VPS 2–0-vierasvoitolla.

Veikkausliigassa pelataan vielä torstaina yksi ottelu, Honka saa vieraakseen sarjakärjen HJK:n. Jos HJK hakee pisteet Espoosta ja kasvattaa johtonsa kahdeksaan pisteeseen, kolmas perättäinen mestaruus alkaa olla hyvin lähellä.