Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_5fabae8494820bf553ecc27a4be7974f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

KuPS nousi takaisin Veikkausliigan kärkeen, mestaruudesta kamppailevalle Hongalle kirpeä pistemenetys – näin pelattiin Veikkausliigassa – Uutisalue

Koko kauden miesten jalkapalloliigan kärkisijoilla viihtynyt Kuopion Palloseura nousi lauantaina yksin piikkipaikalle, kun joukkue kukisti vierasottelussaan turkulaisen Interin 2–1. Ratkaisu syntyi vasta lisäajalla, kun Henri Toivomäki yllätti Inter-vahti Walter Viitalan.

– Todella tärkeä voitto meille. Inter oli jälleen kova vastus, mutta onnekkaasti peli kääntyi voitoksemme. Syksyn pelin ovat aina hienoja ja tunteikkaita, iloitsi KuPSin päävalmentaja Simo Valakari.

Inter joutui pelaamaan yli puoli tuntia vajaalla, kun Rodrigo Arciero ajettiin kentältä kahden varoituksen jälkeen. Kuopiolaiset saivat selvän yliotteen, ja Joona Veteli laukoi tasoitusmaalin.

KuPS riuhtaisi voitollaan kahden pisteen eron Honkaan, joka pelasi lauantaina tasapelin AC Oulua vastaan. HJK kärkkyy sarjassa kolmantena yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Tappion myötä Inter pysyy kärkikuusikon ulkopuolella. Turkulaisilla saattaa kuitenkin olla takataskussaan kolme lisäpistettä, mikäli seuran tekemä protesti AC Oulun kohtaamisesta menee läpi. Interin mukaan oululaisilla ei ollut voittopelissään riittävää määrää Suomessa kasvatettuja pelaajia.

Espoolainen Honka nousi viime hetkillä 2–2-kotitasapeliin AC Oulua vastaan. Honka kärsi pistemenetyksen Oululle myös toukokuussa.

AC Oulu meni 18. peliminuutilla johtoon Rasmus Karjalaisen lauottua pallon vapaapotkusta matalana maaliin. Toisen puoliajan alussa Agon Sadiku pukkasi espoolaiset tasoihin. Seitsemän minuuttia myöhemmin Luquinhas vei AC Oulun johtoon. Lisäajan viidennellä minuutilla Otso Koskinen pukkasi Hongan tasoituksen.

Voit katsoa Koskisen maalin ja ottelun kohokohdat pääkuvan paikalle avautuvalta videolta.

Myös Ilveksen ja Hakan kohtaamisessa nähtiin runsaasti maaleja. Haka voitti Pirkanmaan paikalliskohtaamisessa Ilveksen 3–2. Petteri Pennanen vei takanurkkalaukauksellaan Ilveksen johtoon, kun ottelua oli takana 16 minuuttia. Haka tasoitti avauspuoliajalla Elias Mastokankaan vapaapotkulla.

Toisella puoliajalla Stavros Zarokostas pukkasi Hakan johtoon, Djair Parfitt-Williams laukoi tasoituksen ja maalipörssin kärkinimi Lee Erwin viimeisteli maalinedusruuhkasta Hakan voittomaalin.