Banner Before Header

Kuuluisa miljonäärimalli järjesti hulppeat Squid Game -bileet – sitten somessa huomattiin seikka, jota malli ei luultavasti tajunnut ajatella

Huippumalli ja mediapersoona Chrissy Teigen on saanut runsaasti kritiikkiä kerrottuaan Instagramissa miehensä Johnny Legendin kanssa järjestämistään teemajuhlista. Juhlissa piti pukeutua korealaisen Netflix-hittisarjan Squid Gamen tyylisesti.

Sarjassa on ideana, että velkavankeuteen joutuneet tyhjätaskut houkutellaan osallistumaan salaiseen peliin. Pelissä joukko ihmisiä kamppailee valtavasta rahasummasta pelaamalla lastenpelejä. Hävinneet pelaajat kuolevat fiktiivisessä pelissä.

Sarjassa selviää, että karmeaa peliä esitetään maksua vastaan superrikkaille VIP-katsojille suljettujen ovien takana. Käsikirjoituksessa on ikään kuin yhteiskunnallisesti kantaa ottava ajatus tulojen äärimmäisestä jakautumisesta ja monia vähävaraisia ihmisiä hirvittävään ahdinkoon ajavasta suorituskulttuurista. Sarja on noussut syksyn aikana valtavan puhutuksi suoratoistoilmiöksi.

Teigenin juhlissa julkisuudesta tutut vieraat naamioituivat köyhiksi pelaajiksi ja bilettivät iloisesti. Teigen julkaisi juhlistaan riemukkaan somepäivityksen.

–Mistä voisin edes aloittaa! Voi miten täydellisen eeppinen ilta. Unelmani kävivät toteen, kun katsoin kaverieni taistelevan kuolemasta! Teigen kirjoittaa.

Juhlissa oli erilaisia leikkimielisiä lasten pelejä, joihin vieraat osallistuivat. Teigen itse oli pukeutunut sarjassa nähdyksi murhaajanukeksi.

People-lehden mukaan Teigenin ja Legendin hulppea kartano oli sisustettu juhlia varten viimeisen päälle täydellisesti muistuttamaan hittisarjan miljöötä. Peleihin osallistuneille vieraille oli luvattu pääpalkinnoksi hieno matka ja illallinen Michelin-ravintolassa.

Teigenin päivityksen lisäksi huomiota herätti Valehtelevat viettelijät -sarjan näyttelijän Shay Mitchellin somepäivitys juhlista.

Sosiaalisessa mediassa monet pitivät juhlia suorastaan surkuhupaisina.

Olen pahoillani siitä, että rikkaat ihmiset ovat kirjaimellisesti niin kuuroja. Squid Gamessa oli kirjaimellisesti kyse ihmisistä, joiden elämä on niin kauheaa köyhyyden takia, että he valitsevat pelata peliä elämästä ja kuolemasta paetakseen köyhyyttä. Chrissy Teigen todella toisintaa sitä koko ideaa kartanossaan, eräs twiittasi.

Yleensä fanitan Chrissy Teigeniä, mutta siinä on jotain pahasti pielessä, että hän viettää viikonlopun superrikkaiden kaveriensa kanssa pukeutuen köyhiksi Squid Game -hahmoiksi, toinen huomauttaa.

Squid Game -sarjan jättisuosio on aiheuttanut muitakin lieveilmiöitä. IS kertoi marraskuun alussa huolesta sarjan vaikutuksesta lapsiin ja nuoriin. Britanniassa lapset ovat kopioineet sarjan kohtauksia ja alkaneet lyödä toisiaan rangaistukseksi siitä, jos peilin pelaaja nähdään liikkumassa. Myös belgialainen koulu ilmoitti lokakuun alussa, että oppilaat olivat hakanneet peilissä väärään aikaan liikkuneita lapsia.

Satakunnan kansa kertoi, että sarjaan viittaavia elementtejä on havaittu myös porilaisessa päiväkodissa. Päiväkodissa oli tehty päätös, että lapset eivät saa leikkiä tai piirtää sarjaan liittyviä asioita.

Sarjan ikäraja Netflixissä on kuusitoista ikävuotta. Vaikka lapset eivät välttämättä ole nähneet itse sarjaa, siihen liittyviä videoita on levinnyt lasten suosimassa somepalvelu TikTokissa.

Source Link is.fi