Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_1708eeb4f1e72529ada05b634076cfc9, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kuva irto­hampaista Ukrainassa lähti leviämään somessa – nyt saksalais­lehti taisi selvittää totuuden – Uutisalue

Kuva irto­hampaista Ukrainassa lähti leviämään somessa – nyt saksalais­lehti taisi selvittää totuuden

Kuvissa oli puolustusministeriön mukaan laatikollinen irti revittyjä kultahampaita sekä kaasumaski, jota olisi käytetty uhrin elävältä hautaamiseen.

– Mini-Auschwitz, luonnehdittiin tiistaina julkaistussa Twitter-viestissä.

Esineet olivat Ukrainan puolustusministeriön mukaan peräisin Pisky-Radkivskin kylästä löytyneestä kidutuskammiosta. Ukrainan joukot valtasivat kylän takaisin venäläisiltä miehittäjiltä syys-lokakuun vaihteessa Harkovan alueella Itä-Ukrainassa.

Saksalainen Bild-lehti vieraili kylässä ja kirjoitti paikallisten kertoneen venäläisjoukkojen harrastamasta kidutuksesta.

Paikallinen hammaslääkäri kuitenkin tunnisti kultahampaat.

– Ne näyttävät olevan peräisin minulta varastetusta kokoelmasta, kertoi Sergei Bildille.

Hänen mukaansa venäläiset olivat ilmeisesti varastaneet hammaskruunut, koska olivat luulleet niitä kultaisiksi. Hampaiden korjauksessa käytettävät kruunut on kuitenkin tehty ruostumattomasta teräksestä.

– Jotkut kyläläisistä kertoivat minulle, että venäläiset olivat esitelleet hampaita säikytelläkseen ihmisiä, kertoi alueen ainoana hammaslääkärinä toimiva Sergei.

Sergein mukaan hammaskruunuja ei todellakaan ole revitty irti kuolleilta ihmisiltä vaan hän oli yli 30-vuotisen uransa aikana poistanut huonoon kuntoon menneitä kruunuja hammashoitojen yhteydessä.

– Olen 30 vuoden mittaan poistanut kymmeniä tuhansia hampaita. Tässä on vain murto-osa niistä. Joskus vedän irti viidestä kahdeksaan hammasta päivässä. Olen tehnyt tätä 33 vuotta, Sergei kertoi Bildille.

Kaasunaamarin alkuperä ei ole vielä selvinnyt. Bildin mukaan on kuitenkin varmaa, että kylässä, kuten muuallakin venäläisten miehitysalueilla on kidutettu ihmisiä. Useat paikalliset kertoivat lehdelle kuulleensa tuskanhuutoja eri taloista.

Source Link is.fi