Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e223c2657a1f375b155391529fb492fd, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kuvataiteilija Raakel Kuukka on kuollut – tytär Yeboyah julkaisi koskettavan päivityksen – Uutisalue

Kuvataiteilija Raakel Kuukka on kuollut – tytär Yeboyah julkaisi koskettavan päivityksen

Kuvataiteilija Raakel Kuukka on kuollut 67-vuotiaana.

Kuukan kuolemasta kertoo Instagramissa tytär Rebekka Kuukka, rap-artistinimeltään Yeboyah.

– Viime sunnuntaina menetimme äitimme, parhaan ystäväni ja elämäni rakkauden. Lepää rauhassa äiti, tytär kirjoittaa.

Monet julkisuudesta tutut ovat ilmaisseet surunvalittelunsa Yeboyahille. Osaa ottavat muun muassa artistit Paula Vesala, Maija Vilkkumaa ja Olavi Uusivirta.

Vuonna 1955 syntynyt kuvataiteilija Raakel Kuukka tunnettiin valokuva- ja videoteoksistaan, joita hän teki 1980-luvulta lähtien. Taideteollisesta korkeakoulusta kuvataideopettajaksi ja valokuvaajaksi valmistuneen Kuukan taiteessa näkyivät keskeisinä koti ja perhe.

Kuukan suhde tyttäreensä Yeboyahiin oli läheinen. Tytär näkyi myös äitinsä taiteessa.

– Hän on taiteellaan haastanut vallitsevia käsityksiä ja siinä samalla rakentanut myös minun arvopohjaani. Kuljin äidin mukana mielenosoituksissa jo kaksivuotiaana ja olin viiden, kun äidin kuvateos Rebekka ja kansallispuku julkaistiin. Lapsuudessani se oli minulle vain kuva, mutta teosta, jossa ruskea tyttö tanssahtelee Anjalan kansallispuvussa, pidettiin kantaaottavana, Yeboyah kuvaili aiemmin MeNaisten haastattelussa.

– Kun ilmoitin itsekin ryhtyväni taiteilijaksi, äiti hyväksyi sen, mutta muistutti, ettei tiestä tulisi helppo. Avasin ensitöikseni asuntosäästötilin.

Source Link is.fi