Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f3e3492a29c3415e513b69e60dc1d9e7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kylpyhuoneissa havaittiin salakavala riski, joka voi maksaa kymmeniä tuhansia euroja – eikä vakuutus korvaa – Uutisalue

Kylpyhuoneissa havaittiin salakavala riski, joka voi maksaa kymmeniä tuhansia euroja – eikä vakuutus korvaa

Vahingot lienevät yleistymässä.

Seinämallisissa wc-istuimissa on havaittu piilevän vesivahingon riski. Väärin asennetun wc-istuimen kotelossa voi kehkeytyä kylpyhuoneen rakenteisiin salakavala vesivahinko, jonka kustannukset nousevat jopa kymmeniin tuhansiin euroihin.

Näin varoitteli Pohjola Vakuutus tiedotteessaan.

Vakuutusyhtiö on saanut viime vuosina useita ilmoituksia vesivahingoista, jotka ovat syntyneet, kun seinämallisen koteloidun wc-istuimen laitteisto on päässyt vuotamaan kotelon suojissa kylpyhuoneen rakenteisiin pidemmän aikaa.

Vahingot lienevät yleistymässä, sillä seinämallisten wc-istuinten suosio on kasvanut kuluneina vuosina.

Rakennusmääräysten ja asetusten mukaan vuotovesi pitää ohjata kotelosta näkyville esimerkiksi wc-tilan lattiapinnoitteen päälle, jotta vuoto on mahdollista havaita ja korjata ajoissa.

Seinämallisen wc-istuimen aiheuttama piilevä vesivahinko voi tulla kalliiksi, useista tuhansista jopa kymmeniin tuhansiin euroihin.

Jos vesivahinko johtuu istuimen huolimattomasta tai virheellisestä asentamisesta, ei kotivakuutus korvaa vahinkoa.

Jos oman wc-istuimen tilanne huolestuttaa, kannattaa tarkastaa, löytyykö kotelon alareunasta reikä vuotoveden esiin tuomiseksi. Kotelon sisään on muutenkin hyvä vilkaista aika-ajoin.

Jos epäilee, että wc-istuin on asennettu virheellisesti, voi kutsua ammattilaisen arvioimaan, onko istuin asennettu ja koteloitu oikein. Vahingon varalta voi hankkia kotelon pohjalle vuotovahdin, joka hälyttää, jos sen sisällä tapahtuu vuoto.

Lue lisää: Sään nopea lauhtuminen tekee nyt tuhojaan taloissa – mitä vakuutus korvaa?

Lue lisää: Jääkö koti tyhjilleen? Näitä tavaroita varkaat kyttäävät nyt erityisesti

Source Link is.fi