Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_1004d1fc6e260ef47447332a3d878f9b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kysely: Yrittäjät nostavat hintoja ja säästävät energiaa kustannusten noustessa – Uutisalue

Kysely: Yrittäjät nostavat hintoja ja säästävät energiaa kustannusten noustessa

Yrittäjät reagoivat energiakustannusten nousuun nostamalla hintojaan ja säästämällä energiaa, ilmenee Suomen Yrittäjien yrittäjägallupista. Reilu kolmannes on nostanut hintoja ja runsas kolmannes säästänyt energiaa.

– Yrittäjät reagoivat käytössään olevilla työkaluilla. Nostetaan hintoja ja säästetään energiaa sekä muita kuluja. Lisäksi moni investoi energiatehokkuuteen, varsinkin teollisuudessa, jossa haetaan aktiivisesti myös uusia energialähteitä, kertoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen tiedotteessa.

Pentikäisen mukaan lähes kolmannes yrityksistä kertoo, että kannattavuus heikkenee. Teollisuudessa lähes puolet kertoo kannattavuuden laskevan.

– Vaikka energiamarkkinan tilanne on nyt poikkeuksellisen vaikea, markkinan toimivuutta pitää vaalia. Paras lääke yrityksille on turvata toimivat markkinat ja reilu kilpailu, Pentikäinen sanoo.

Yritykset ovat löytäneet myös muita keinoja leikata kustannuksiaan. Liki viidennes yrityksistä vähentää matkustamista. Moni yritys alentaa huonelämpöhintaa, investoi energiatehokkuuteen ja tehostaa tilankäyttöään. Teollisuudessa energiatehokkuuteen investoi joka neljäs.

Muutama prosentti yrityksistä ilmoittaa vähentäneensä henkilöstöä, siirtyneensä uusiutuvaan energiaan tai vaihtaneensa energialähteitä.

Kyselyn toteutti tutkimuslaitos Kantar. Tutkimukseen vastasi runsas tuhat pk-yrityksen edustajaa. Tulosten luottamusväli on kokonaistuloksen osalta 3,1 prosenttiyksikköä puoleensa.

Source Link is.fi