Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_939545b240409e8d7951da15148ef43e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Lauri Lehtiseltä kova temppu frisbeegolfin MM-kisoissa – suomalaismitali oli lähellä naisten kisassa – Uutisalue

Isaac Robinson voitti ensimmäisen miesten maailmanmestaruutensa. Naisten mestari oli jälleen Viron Kristin Tattar.

Lauri Lehtinen heittää frisbeetä.

Lauri Lehtinen pelasi huikean kolmoskierroksen. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Yhdysvaltojen Isaac Robinson on voittanut frisbeegolfin miesten maailmanmestaruuden Vermontissa, Yhdysvalloissa. Robinson nappasi ensimmäisen mestaruutensa tuloksella -46. Toiseksi sijoittui Robinsonin maanmies Anthony Barela, joka ylsi tulokseen -44.

Kolmannen sijan jakoivat niin ikään yhdysvaltalaiset Eagle McMahon ja Matthew Orum tuloksella -43.

– Tunsin oloni hyvin itsevarmaksi ensimmäisten väylien aikana. Kun Eagle McMahon oli jo kahden heiton päässä väylällä 12, minua alkoi jännittää, Robinson sanoi.

– Isäni, joka oli repunkantajana, piti minut kuitenkin rauhallisena ja keskittymään omaan peliin. Onnistuin nappaamaan vielä muutaman birdien lopussa, joka riitti voittoon.

Robinson pokkasi voitosta 30 000 dollaria. Hänestä tuli samalla nopeiten kaksi major-voittoa ottanut pelaaja. Yhdysvaltalainen juhli Champions Cupin ykköstilaa huhtikuun loppupuolella, jolloin Suomen Niklas Anttila oli toinen. Voittojen välillä ehti kulua 133 päivää.

Kilpailun kymmenen ensimmäistä sijaa menivät lajin mahtimaa Yhdysvaltoihin. 11:nneksi sijoittunut Saksan Simon Lizotte puhkaisi isäntien rintaman tuloksella -38.

Lauri Lehtinen jäi Lizottesta kolmen heiton päähän ja jakoi parhaana suomalaisena sijan 13. Lehtinen pelasi viiden kierroksen kisassa hyvin etenkin kolmoskierroksella, jolla hän heitti rataennätyksen -13 ja harppasi 25 sijaa tuloslistalla.

– Oman pelin osalta avausheitot ja lähestymiset toimivat hyvin. Energiaa ei tarvinnut käyttää juurikaan puttaamiseen, kun lähes kaikki putit olivat viiden metrin päästä koria. Lopussa hyvä kierros alkoi kuumotella, mutta onnistuin pitämään pelin kasassa loppuun asti. Lehtinen kommentoi huippukierrostaan frisbeegolfmedialle.

Kisaa toisen kierroksen jälkeen johtanut Niklas Anttila oli lopulta 19:s tuloksella -32. Kahden viikon takainen EM-hopeamitalisti Jesse Nieminen oli jaetulla sijalla 29, Väinö Mäkelä jaetulla sijalla 33 ja Daniel Davidsson oli 86:s.

Naisten kisassa Eveliina Salonen ja Henna Blomroos jakoivat neljännen sijan tuloksella -9. Pronssimitalin napannut Yhdysvaltojen Holyn Handley pelasi tuloksen -14.

Eveliina Salonen kuvassa.

Eveliina Salonen. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Kisan voitti tuloksella -26 Viron Kristin Tattar, joka uusi viimevuotisen mestaruutensa. Virolainen on voittanut neljä viimeisintä major-kisaa. Toinen oli Yhdysvaltojen Missy Gannon (-20).

MM-kisojen ensikertalainen Silva Saarinen nousi hyvällä viimeisellä kierroksella kuudenneksi ja sai tuloksen -8. Heidi Laine oli 12:s.