Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2383a45de46d7abcb80a747d99c96dd8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Lauri Markkanen koki hermoja raastavia hetkiä kotisohvalla – Yhdysvaltojen tunnetuimmat kommenttaattorit suitsuttivat suomalaista yhteen ääneen – Uutisalue

Lauri Markkanen koki hermoja raastavia hetkiä kotisohvalla – Yhdysvaltojen tunnetuimmat kommenttaattorit suitsuttivat suomalaista yhteen ääneen

Lauri Markkasesta tuli Suomen aikaa varhain perjantaina kautta aikain ensimmäinen pohjoismaalainen, joka on valittu maailman parhaan koripalloliigan NBA:n tähdistöotteluun.

Markkanen valittiin vaihtopelaajaksi. Hän oli lähellä yltää avausviisikkoon fanien, pelaajien ja median äänillä viime viikolla, mutta valmentajat sinetöivät valinnan tähdistöpeliin vaihtopelaajana.

Historiallinen tähdistöpelivalinta kerrottiin suorassa tv-lähetyksessä Yhdysvalloissa.

Juontaja Ernie Johnson paljasti paperilapustaan Markkasen nimen. Se sai Yhdysvaltojen tunnetuimmat koripallokommentaattorit Shaquille O’Nealin, Kenny Smithin ja Charles Barkleyn elehtimään hyväksyvästi.

– Todella ansaittua! Kolmikko sanoi yhteen ääneen.

Markkanen avasi tuntemuksia tuoreeltaan lehdistötilaisuudessa Utah Jazzin kotiareenan uumenissa.

– Sain tietää valinnasta samaan aikaan teidän kanssa. Olin sohvalla perheeni ja agentin kanssa. Se oli vähän hermoja raastava kokemus, mutta täällä ollaan, Markkanen kuvaili toimittajille.

Markkasen valinnasta kerrottiin vasta toiseksi viimeisenä ja siksi tilanne oli hermoja raastava.

Valinta oli kuitenkin hyvin todennäköinen Markkasen huippuotteiden myötä.

– Olen todella innoissaan. Tämä on ollut tavoite henkilökohtaisella tasolla, Markkanen kertoi ja avasi reaktiotaan valintaan vielä tarkemmin.

Hän oli ruvennut käymään läpi matkaansa tähän hetkeen.

– Yhtäkkiä muistaa kaiken. Rupeaa hitaasti miettimään, mitä kaikkea on joutunut tekemään päästäkseen tähän pisteeseen. Se oli isoin juttu, Markkanen kuvaili.

Tähdistöpeli ei ollut vielä mielessä kauden alussa

Markkanen kiitteli Utah Jazzin organisaatiota, pelaajia ja taustahenkilöitä useaan otteeseen lehdistötilaisuudessa. Tullessaan syksyllä Utahiin Markkanen ei ollut vielä miettinyt tähdistöpelivalintaa. Silloin takana oli upeasti menneet EM-kisat maajoukkueen kanssa.

– Tulin isolla itseluottamuksella kesän jälkeen, mutta en kirjoittanut ylös tähdistöpelivalintaa tavoitteekseni tälle kaudelle. Menin vain päivä kerrallaan. Elin hetkessä. Yritin vain kaikkeni, että saadaan voitttoja ja rakennetaan joukkuetta. Siitä olin huolissani. Tähdistöpeli ei tullut mieleeni, Markkanen sanoi.

Lauri Markkasella oli syytä hymyyn jälleen kerran varhain perjantaina. Kuva: Getty Images

Utah aloitti Markkasen johdolla kauden upeasti. Sen jälkeen Markkanenkin alkoi miettiä, että tähdistöpelivalinta voisi tulla. Utah palkkasi myös Markkaselle kampanjapäällikön markkinoidakseen suomalaista tähdistöpeliin.

Markkanen on tehnyt nyt kuudentena NBA-kautenaan ja kolmannessa NBA-seurassaan läpimurtonsa liigan ehdottomaan eliittiin.

– Lapsena tähdistöpeli ei ollut unelma, vaan ammatikseen koripallon pelaaminen ja maajoukkue ja sitten pääseminen NBA:han. Kun pääsin NBA:han, en halunnut olla vain joku pelaaja vaihtopenkin päässä. Halusin tehdä suuren vaikutuksen. Siten olen jaksanut painaa eteenpäin. Onhan tämä hullua, kun katsoo ajassa taaksepäin, Markkanen tunnelmoi.

Kännykkä äänettömälle ja lapsille vaatteet päälle

NBA:n tähdistöpelissä joukkueet jaetaan vain hetkeä ennen ottelua. LeBron James ja Giannis Antetokounmpo nappaavat vuorollaan haluamansa pelaajan. Markkanen ei ollut ehtinyt miettiä vielä suosikkikapteenejaan tai suosikkijoukkuetovereitaan. Sen verran hoppu Markkaselle oli tullut tähdistövalinnan jälkeen.

Hän oli pukenut lastensa vaatteet päälle ja ajanut Utahin kotiareenalle median eteen. Vanhemmilleen hän ei ollut ehtinyt vielä puhua ennen lehdistöä.

– Minulla oli puhelin päällä, mutta sitten valinnan jälkeen alkoi paukkua viestejä. Laitoin sitten puhelimen äänettömälle, Markkanen kuvaili.

Markkasta pyydettiin vielä lehdistötilaisuuden lopuksi selittämään, miksi hän on ottanut juuri Utahissa huiman loikan pelaajana.

– Kaikki tapahtuu syystä. Olen kehittynyt pelaajana joka vuosi. Olen saanut mahdollisuuden täällä Utahissa. Minulla on ollut oikeat joukkuekaverit ja oikea taustatiimi. Kaikki uskovat pelisysteemiin. En tiedä, mitä olisi voinut tapahtua muualla. En vaihtaisi päivääkään, Markkanen päätti.

NBA:n tähdistöottelu on luvassa Pohjois-Amerikassa sunnuntaina 19. helmikuuta eli Suomen aikaa varhain maanantaina 20. helmikuuta.

Source Link yle.fi