Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_504e3d0ab488c714a0a9e6bf580021b2, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Lauri Tähkä lopettaa – näin fanit reagoivat – Uutisalue

Lauri Tähkä lopettaa – näin fanit reagoivat

Uutinen on ollut monille faneille shokki.

Lauluntekijä Jarkko Suo ilmoitti aiemmin tänään lopettavansa uransa Lauri Tähkänä.

Lue lisää: Lauri Tähkä lopettaa – lähettää dramaattisen kirjeen

Asiasta ilmoitettiin muun muassa Tähkän Instagramissa. Suo julkaisi Tähkä tilillä dramaattisen kirjeen, jossa linjasi, miten ”meidän on aika erota”.

Uutinen on yllättänyt laajalti.

Tähkän Instagram-päivitys on täynnä sydänreaktioita monilta suomalaisjulkkiksilta rokkari Michael Monroesta lääkäri Pippa Laukkaan ja taiteilija Katariina Sourista räppäri Mikael Gabrieliin.

– Elämä on jatkuvaa muutosta. Välillä on tärkeää päästää irti ja uudistua. Voimia prosessin kanssa ystäväni Jarkko, valokuvaaja Ville Juurikkala kirjoittaa.

– Hitto Late, lauluntekijä Samu Haber kommentoi.

Monille faneille uutinen on ollut shokki.

– No tulipas shokkihoitoa heti aamuun, mutta nautitaan täysillä viimeisistä keikoista. Mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää. Uskon ja toivon että päästään nauttimaan musiikistasi vielä tulevaisuudessakin, eräs Tähkän seuraaja kirjoittaa.

Toinen fani taasen myöntää aavistaneensa lopetuspäätöksen.

– Kun täytit 50 vuotta ja olit kertonut jo aikaisemmin, ettet aio keikkailla yli 50-vuotiaana, ettei sinua työnnetä lavalle nahkahousuissa kuten iso D, hän kirjoittaa viitaten iskelmäveteraani Dannyyn.

Yllätyksen ohessa on myös ymmärrystä. Monet fanit myös kiittävät Tähkää kuluneista vuosista.

Eräs fani esittää kuitenkin tiukan kysymyksen:

– Lupaatko ettet hylkää meitä?

Lauri Tähkää syytettiin viime vuonna oikeudessa seksuaalirikoksesta. Kuva: Kalle Koponen / HS

Jarkko Suon viime vuosi oli myrskyinen.

Hän sai kesäkuussa syytteen seksuaalirikoksesta. Rikosnimikkeenä oli pakottaminen seksuaaliseen tekoon. Väitetyn rikoksen tekoaika oli 28. lokakuuta 2022 ja väitetty paikka Hämeenlinna.

Oikeuden mukaan Tähkän menettelystä jäi ainoastaan varteenotettava epäily, minkä takia se hylkäsi syytteen.

Oikeuden mukaan syytteen tueksi ei ollut muuta merkityksellistä näyttöä kuin naisen oma kertomus. Oikeus piti naisen kertomusta sinänsä luotettavana.

Se ei ylittänyt kuitenkaan tuomitsemiskynnystä.

Käräjäoikeus ei ollut tuomiossa yksimielinen. Asian ratkaisi kaksi tuomaria, joista toinen olisi tuominnut Tähkän rikoksesta. Mutta koska tuomarien äänet menivät tasan 1-1, ei häntä voitu tuomita rikoksesta.

Asia on edennyt Turun hovioikeuteen. Sille ei ole toistaiseksi määrätty käsittelypäivää.

Suo itse on kiistänyt syytteet alusta asti.

– Tuntuu tosi pahalta, hän sanoi medialle, kun asiaa puitiin käräjäoikeudessa.

Tähkä pokkasi viime vuoden helmikuussa Iskelmägaalassa useamman pystin. Kuva: Kalle Parkkinen

LAURI TÄHKÄ on tullut tunnetuksi Elonkerjuu-orkesterista. Hän on myynyt uransa aikana sekä yhtyeensä kanssa että soolona satoja tuhansia levyjä.

Tähkä on vuosien varrella ollut suosittu live-esiintyjä ja hän on saanut lukuisia palkintoja. Syyskuussa 2022 julkaistu Kaikella on tarkoitus -albumi jää Tähkän viimeiseksi.

Artisti tunnetaan kappaleista kuten Polte, Palavaa vettä ja Morsian.

Source Link is.fi