Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9c7a237076279d8673984cf6cb93f09e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Lavrov tylytti länsimaiden ”ennen­näkemätöntä” ilmatilojen sulkupäätöstä – Uutisalue

Lavrov tylytti länsimaiden ”ennen­näkemätöntä” ilmatilojen sulkupäätöstä

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov pitää länsimaiden päätöstä sulkea ilmatila Lavrovia kuljettaneelta koneelta ”ennennäkemättömänä”. Asiasta kertoo Reuters.

Ulkoministerin oli määrä vierailla maanantaina Serbian pääkaupungissa Belgradissa, mutta vierailu peruuntui, kun Serbian naapurimaat sulkivat ilmatilansa venäläiskoneelta sunnuntaina.

Lue lisää: Serbian naapuri­maat sulkivat ilma­tilansa Lavrovin koneelta – suunniteltu vierailu peruuntui

Lavrovin oli määrä tavata muun muassa Serbian presidentti Alexander Vucic ja ulkoministeri Nikola Selakovic. Lavrovin mukaan tapahtuneelle ei ole esitetty toistaiseksi selityksiä.

– Kukaan ei pysty tuhoamaan suhteitamme Serbian kanssa, Lavrov julisti maanantaina.

Serbia on tunnettu Venäjän tukija, eikä maa ole esimerkiksi tuominnut Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Peruuntuneen vierailun paikkaamiseksi Venäjä aikoo kutsua Serbian ulkoministerin vierailulle Moskovaan.

– Toivon, että hänen koneensa ei joudu hävyttömän Brysselin ja sen alaisten häpeällisten sanktioiden kohteeksi, Lavrov jyrisi.

Kreml on kutsunut länsimaiden päätöstä vihamieliseksi toimeksi.

Serbian sisäministeri Aleksandar Vulin oli pahoillaan vierailun ”estämisen” johdosta ja kutsui Lavrovia Serbian ”suureksi ja lojaaliksi ystäväksi”. Vulinin mukaan maailmassa ei voi olla rauhaa, mikäli diplomaattien ei anneta toimia rauhan hyväksi.

– Lavrovin vierailun estäneet tahot eivät tahdo rauhaa, vaan he haaveilevat Venäjän kukistamisesta. Serbia on ylpeä, ettei ota osaa Venäjän vastaiseen hysteriaan, ja maat, jotka näin tekevät, ehtivät katua tekojaan, Vulin ilmoitti lausunnossa.

Source Link is.fi