Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d0911320e27b59a37ec91976b5b1544c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Lehtiväite: McLaren-talli myytiin jättikaupassa – avaa Audille paikan F1-sarjaan – Uutisalue

Lehtiväite: McLaren-talli myytiin jättikaupassa – avaa Audille paikan F1-sarjaan

Audi on ostanut McLarenin, uutisoi Autocar lähteisiinsä vedoten.

Autocarin mukaan Audi ottaisi koko brittitallin kontrolliinsa ja tulisi näin ollen mukaan F1-sarjaan.

Talouspaineista kärsivän McLarenin jatko olisi Autocarin mukaan turvattu jättikaupan myötä.

Autocar ei kerro kaupan hintatietoja eikä saanut virallista vahvistusta uutiselleen Audilta tai McLarenilta.

Jos uutinen pitää paikkaansa, McLarenin autot voisivat tulevaisuudessa kulkea saksalaismerkki Audin moottoreilla.

Audin omistaman Volkswagen Groupin on viime aikoina vahvasti huhuttu tulevan mukaan F1-sarjaan, kun F1-autojen moottorit uudistuvat vuonna 2026.

Tuolloin hybridimoottoreista on poistumassa energiankeräysjärjestelmä, mikä tekee moottoreiden valmistamisesta edullisempaa ja käytännöllisempää.

Audin ja McLarenin jättikauppa avaisi siis Volkswagenille ovet autourheilun kuninkuusluokkaan.

Saksalainen autoalan julkaisu Automobilwoche kertoi sunnuntaina, että myös BMW olisi kiinnostunut McLarenin ostamisesta. Reutersin mukaan BMW:n edustajat kiistivät tiedot selväsanaisesti.

Audin leiristä ilmoitettiin Reutersille, että yhtiö tutkailee yhteistyömahdollisuuksia F1:een. Audi ei kuitenkaan ottanut kantaa McLareniin liittyviin asioihin.

Volkswagen omistaa myös Porschen, joka on sekin harkinnut vakavasti liittymistä F1-sarjaan.

– Ei ole mikään salaisuus, että keskustelemme Kansainvälisen autoliiton FIA:n kanssa. Sanotaan näin, että harkitsemme F1:tä vakavasti, Laudenbach totesi Autosportin mukaan aiemmin marraskuussa.

Lue lisää: Legendaarinen automerkki on liittymässä F1-sarjaan: ”Harkitsemme vakavasti sitä”

Siitä ei ole täyttä varmuutta, tulisiko Porsche F1-sarjaan moottorintoimittajana vai pyörittäisikö se tallia omalla nimellään.

Jos ratkaisu olisi moottoreiden toimittaminen, Porsche on yhdistetty vahvasti Red Bulliin. Myös Autocarin mukaan tämä on todennäköinen skenaario edelleen Audin jättikaupan jälkeenkin.

Red Bull ottaa pian haltuunsa kuninkuusluokasta vetäytyvän Hondan F1-moottoriprojektin, ja uusi moottoriyhteistyö Porschen kanssa olisi looginen peliliike.

Source Link is.fi