Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2576a7ee327a065a51617f9f11b08aa4, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Leijonien Sami Vatanen himmasi MM-kultajuhlat harrastuksensa vuoksi – kova lupaus ensi vuoden kotikisoihin – Uutisalue

Leijonien Sami Vatanen himmasi MM-kultajuhlat harrastuksensa vuoksi – kova lupaus ensi vuoden kotikisoihin

Pirkkala

Sami Vatanen kävelee Pirkkalan golfkentällä ja tekee kyykkyjä. Hymyilee, mutta samalla huokailee.

– Vähän meinaa hapottaa. Kroppa ei oikein toimi normaalisti, Vatanen sanoo, kun ammattilaiskisan 1. kierroksen 14. väylä on menossa.

Tavallista miestä voisi enemmän kuin vain hapottaa, jos takana olisi samanlainen rupeama kuin Leijonien luottopuolustajalla.

Ensin usean viikon leiritys Leijonissa, perään MM-kotikisat – ja erityisesti niiden päätteeksi parin päivän juhlinta – lähes nukkumatta.

– Tiistaina himmasin, että pääsin keskiviikkona kiertämään kesän ensimmäisen golfkierrokseni. Halusin ehdottomasti päästä mukaan oman kotiseurani ammattilaiskisaan, Vatanen perustelee juhlajarrutteluaan.

Vatanen on yksi Pirkkala Golfin järjestämän Finnish Tourin osakilpailun tärkeimmistä tukijoista. Monivuotisen NHL-puolustajan ja nykyään Sveitsin liigan Genevessä pelaavan taiturin ansiosta palkintorahaa on jaossa yhteensä 40 000 euroa. Kisan voittaja kuittaa tästä 10 600 euroa.

– Golf on minulle rakas harrastus. Ollut jo monta vuotta, Vatanen sanoo.

Vatanen ei ennen tätä kautta ollut voittanut urallaan mitään merkittävää. Paluu NHL:stä Eurooppaan osui kuitenkin täydelliseen saumaan.

– Unelmien kausi kaikin puolin. Ensin olympiavoitto ja nyt toinen täyttymys MM-kotikisoissa. Pikkuhiljaa sitä alkaa tajuamaan, mitä sitä on oikein voittanut, Vatanen tunnelmoi.

Jokainen juniori haaveilee pienestä pitäen tulevansa olympiavoittajaksi. Vataselle tämä suuri unelma muuttui todeksi helmikuussa Pekingissä.

– Kaikki tapahtui silloin kuitenkin niin nopeasti, ettei sitä ihan kunnolla pystynyt sisäistämään. Emme ehtineet olla jätkien kanssa kuin hetken – ja kaiken kukkuraksi heti perään alkoi Ukrainan sota.

– Täysimääräisesti homma ei ehkä ole vieläkään kolahtanut, mutta meillä on kesällä sovittuna tapaaminen molempien joukkueiden kesken. Eivätköhän ainutlaatuiset saavutukset viimeistään silloin tajuntaan lopullisesti tärähdä, Vatanen maistelee.

Osa Leijonista kutsui Vatasta MM-kisojen jälkeen kultatalismaaniksi. Kun hän liittyi 12 vuoden tauon jälkeen maajoukkueen matkaan, seurasi siitä kahdet kultajuhlat.

– Voihan asian niinkin nähdä. Mutta voi sen ajatella toisinkin. Todella paljon ovat asiat muuttuneet A-maajoukkueessa siitä, kun edellisen kerran vuonna 2010 MM-kisoissa pelasin.

– Huomasin sen heti, kun syksyllä tulin mukaan. Jukka Jalonen ja muu tiimi on luonut Leijoniin ainutlaatuisen ilmapiirin. Ei mennyt hetkeäkään, kun koin oloni kotoisaksi.

– Joukkue on tosi hyvin roolitettu. Pelitapa on simppeli. Tehdään voittavia asioita – yhdessä. Ja mikä parasta pidetään jätkien kanssa hauskaa. Se tuo tosi paljon virtaa myös pelaamiseen.

Virtaa Vatasen elämään ja pelaamiseen on tuonut myös hänen ja vaimonsa Essin silmäterä, esikoistytär Viola (1v 3kk).

– Mahtavaa nähdä päivittäin hänen kasvunsa ja kehityksensä. Sveitsin liiga on siitä ihanteellinen paikka, että voin olla oikeasti läsnä joka päivä, kun jokaiselta pelireissultakin pääsee aina yöksi kotiin, Geneveen kaksivuotisen jatkosopimuksen tehnyt puolustaja sanoo.

Vatasella on myös valmiina kova tavoite Leijonille ensi kaudellekin.

– Back-to-back -kultaa MM-kotikisoissa ei vielä mikään maa ole voittanut – mutta ensi kevään jälkeen on.

Source Link is.fi