Lewis Hamilton paljasti huiman salailu­operaation – edes vanhemmat eivät tienneet shokkipäätöksestä

Hamilton kertoi siirrosta Mercedeksen Toto Wolffille vain päivää ennen julkaisua.

Formula 1 -kuljettaja Lewis Hamiltonin siirto Mercedekseltä Ferrarille kaudeksi 2025 oli alkuvuoden isoin F1-uutinen. Siirto yllätti monet tullessaan julki, ja nyt Hamilton on kertonut Autosportin siteeramassa BBC:n Back at Base -podcastissa, että neuvottelujen ja sopimuksen salaaminen vietiin äärimmilleen.

Uutinen julkaistiin 1. helmikuuta. Autosportin jutun mukaan Hamilton kertoi tekemästään sopimuksesta Mercedeksen tallipäällikölle Toto Wolffille vasta edellisenä päivänä.

Ensiuutisen kertoi Sky Sports, mutta tallit vahvistivat siirron samana päivänä, kun olivat ensin keskustelleet julkaisusta keskenään.

– En puhunut kenellekään. En kertonut vanhemmilleni ennen kuin julkaisupäivänä. Joten kukaan ei tiennyt, Hamilton sanoi.

Hamilton on tämän kauden jälkeen ajanut Mercedeksellä 12 kautta. Seitsenkertaisen maailmanmestarin sopimus Ferrarille on monivuotinen.

Aiemmin Hamilton on kertonut, että ratkaisevassa osassa hänen siirtonsa kannalta oli tallipäällikkö Frederic Vasseur.

Formula 1 -kausi alkaa ensi viikonloppuna Bahrainin gp:llä. Vielä alkavalla kaudella Ferrarin autoja ajavat Charles Leclerc ja Carlos Sainz.

Ferrarilla on odotettu maailmanmestaruutta jo tovi. Edellinen maailmanmestariksi ajanut Ferrari-kuski on Kimi Räikkönen vuonna 2007.

Source Link is.fi