Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_fd696ff5b0ae1581433cff7cbc0391d0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Li Andersson paljastaa: Erikoinen seikkailu söi kansanedustajan viimeisetkin opintolainat – Uutisalue

Li Andersson paljastaa: Erikoinen seikkailu söi kansanedustajan viimeisetkin opintolainat

Vasemmistoliiton puheenjohtaja kertoo Elämäni Biisi -ohjelmassa, että hänen matkansa Blur-yhtyeen keikalle ei ollut aivan helpoimmasta päästä.

Vasemmistoliiton kansanedustaja ja puheenjohtaja Li Andersson valitsi elämänsä biisiksi Blur-yhtyeen kappaleen The Universal.

Lauantai-illan Elämäni Biisi -jaksossa Andersson tunnustautuu vannoutuneeksi Blur-faniksi jo lapsuudestaan saakka. Unelmat lempiyhtyeen näkemisestä kuitenkin kaatuivat alkujaan ikään, sillä Blur jäi tauolle vuonna 2003, jolloin Andersson oli vasta teini-ikäinen.

Vuonna 2009 koitti kuitenkin historiallinen tilaisuus.

– Kun olin 22-23, erittäin persaukinen opiskelija, niin selasin yhtenä päivänä Facebookia tylsistyneenä. Yksi opiskelijatuttu oli laittanut ilmoituksen, että hän myy kaksi lippua Blurin reunion-keikalle Hyde Parkiin. Olin heti silleen, että minä ostan nämä, Andersson kertoo.

Matkassa oli kuitenkin suurehkoja mutkia. Anderssonilla ei ollut rahaa, eikä hän omien sanojensa mukaan ”tiukkapipoisena hippinä” halunnut lentää kaverinsa kanssa Lontooseen. Ratkaisuja molempiin pulmiin piti siis keksiä.

– Ilmastosyistä piti mennä junalla, joten nostettiin viimeiset opintolainat, ostettiin niillä Interrail-lippuja ja koska me oltiin niin myöhässä liikenteessä, niin me ei saatu mitään mukavia yöjunia vaan kahdeksan junan vaihdon kautta läpi Saksan ja Hollannin jonnekin Hollannin rannikolle, mistä pääsi laivalle, Andersson muistelee.

Li Anderssonin oli pakko päästä näkemään brittiyhtye Blur, vaati se mitä tahansa. Kuva: Antti Hämäläinen

Anderssonin pulmat eivät kuitenkaan päättyneet siihen. Seuraavaksi köyhien opiskelijoiden oli pakko ratkaista, miten majoitus ja ruokahuolto järjestyy.

– Ainoa mun muistama ihminen, joka asui Lontoossa, oli mun kaverin entinen poikaystävä, joka ilmoitti, että voidaan kyllä mennä hänen kommuunihuoneeseensa, mutta hän itse on Roskilde-festivaaleilla avaimen kanssa.

Roskilde-festivaali järjestetään Roskilden kaupungissa Kööpenhaminan länsipuolella. Jo valmiiksi hankalaan matkaan tuli siis vielä yksi koukkaus Tanskan kautta.

Ruokaongelmaan ratkaisu saatiin puolestaan paikan päällä, haastavaan matkaan suhteutettuna suhteellisen helposti.

Paikallinen Krishna-liike tarjosi ilmaisia kasvisruoka-annoksia erään yliopiston edustalla, joten matkalaisten tiukka budjetti ei kärsinyt Lontoon ravintolahinnoista sen kummemmin.

Elämäni biisin tähtikaarti: JP Leppäluoto, Ilta, Tero Vesterinen, Diandra, juontaja Katja Ståhl, Jore Marjaranta, Arja Saijonmaa, Kasmir ja Irina. Kuva: Paula Kaskimaa / IS

Suursuosioon noussut Ylen Elämäni Biisi on nyt jo viidennellä tuotantokaudellaan.

Lavalla nähdään tänäkin vuonna aiemmilta kausilta tutut Diandra, Arja Saijonmaa, Kasmir, Jore Marjaranta, JP Leppäluoto, Tero Vesterinen ja Irina.

Viides kausi tuo kokoonpanoon myös uuden tähtisolistin, joka on laulaja Ilta. Ohjelman juontaa tuttuun tapaan Katja Ståhl.

Kauden toisessa jaksossa Anderssonin ohella mukana olivat hänen kansanedustajakollegansa Arja Juvonen (ps), ohjaaja Johanna Vuoksenmaa, viestintäyrittäjä Jan Erola sekä tähtitieteilijä Esko Valtaoja.

Source Link is.fi