Banner Before Header

Liliana Szilagyi, 25, julkaisi synkän päivityksen – olympiaurheilija syyttää isäänsä hyväksikäytöstä

Unkarilainen olympiauimari Liliana Szilagyi, 25, syyttää isäänsä hyväksikäytöstä. Szilagyi avautuu asiasta Instagram-tilillään.

– Isäni pahoinpiteli minua. Fyysisesti, henkisesti ja seksuaalisesti. Lapsesta pitäen, Szilagyi kirjoittaa pitkässä tekstissä.

Lilianan isä, joka toimi aiemmin myös hänen valmentajanaan, on 54-vuotias Zoltan Szilagyi – olympiauimari vuosilta 1988, 1992 ja 2000.

Szilagyin mukaan isän pahoinpitely oli jatkuvaa ja arvaamatonta.

– Jos hän vain oli sillä tuulella, hän nautti vallan käyttämisestä minuun. Oli se sitten fyysinen rangaistus, uhkailu, pakottaminen tai seksuaalinen hyväksikäyttö.

Uimari kertoo isänsä pahoinpidelleen myös hänen äitiään, jopa silloin kun tämä oli raskaana.

– Tämä on ollut pitkä matka, minkä jätän taakseni. Purin valmennussopimuksen isäni kanssa EM-kisojen jälkeen vuonna 2016.

Tekstin yhteyteen Szilagyi on jakanut kuvia itsestään sidottuna ja vaimennettuna.

Instagram-julkaisun jälkeen Lilianin sisko, 18-vuotias Gerda Szilagyi kirjoitti avoimen kirjeen unkarilaiselle Index-uutissivustolle. Sisko, jonka valmentajana isä toimii nykyään, kiistää kaikki väitteet pahoinpitelyistä.

– Isäni ei ole koskaan hyväksikäyttänyt minua tai Lilianaa, Gerda kirjoittaa.

Liliana julkaisi siskon kommenttien jälkeen uuden Instagram-päivityksen, jonka kuvassa hänen suunsa on peitetty teipillä. Pitkässä tekstissä hän kiittää saamastaan tuesta.

Kommenttiosiossa hän lähettää terveiset siskolleen:

– Rakastan sinua ja kaipaan sinua! Äiti ja minä taistelemme puolestasi kaikin tavoin.

Unkarin uintiliiton puheenjohtaja Sandor Wladar kertoo 24.hu-sivustolle olleensa shokissa luettuaan Lilian Szilagyin syytöksistä. Puheenjohtaja ilmoitti liiton aloittavan oman tutkintansa välittömästi.

Liliana Szilagyi on edustanut Unkaria vuosien 2012 ja 2016 olympialaisissa. Hän on voittanut nuorten EM-hopeaa ja nuorten olympiakultaa.

Source Link is.fi