Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e45687521eac97d1a4bba73505e13510, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Lisää kiinniottoja Moskovan terrori-iskuun liittyen – Uutisalue

Lisää kiinniottoja Moskovan terrori-iskuun liittyen

Reutersin mukaan epäillyt on viety Tadzhikistanin pääkaupunkiin Dushanbeen.

Tadzhikistanissa on otettu kiinni tällä viikolla yhdeksän henkilöä, joilla epäillään olevan yhteyksiä Moskovassa viime perjantaina tapahtuneeseen terrori-iskuun. Kiinniotetuilla on Reutersin mukaan yhteyksiä myös iskusta vastuun ottaneeseen Isis-K -järjestöön.

Yhdeksän epäiltyä otettiin kiinni Vahdatin kaupungissa. Reutersin lähteen mukaan epäillyt on viety maan pääkaupunkiin Dushanbeen.

Moskovan Crocus City Hallin konserttisalin terrori-iskussa on kuollut ainakin 143 ihmistä. Neljä epäiltyä ampujaa ovat Tadzhikistanin kansalaisia. Asemiesten perheet on koottu Dunshanbeen, jotta venäläiset tutkijat voivat kuulustella heitä.

Tadzhikistanin valtio sijaitsee Afganistanin rajalla. Kymmenen miljoonan asukkaan maa on pitkälti riippuvainen Venäjällä asuvien siirtolaisten maahan lähettämästä rahasta. Maan oma talous romahti 1990-luvulla sisällissodan seurauksena.

Venäläiset tutkijat väittivät torstaina löytäneensä todisteita siitä, että konserttisalin ampujilla on yhteyksiä ”ukrainalaisiin nationalisteihin”. Yhdysvallat ilmoitti väitteen olevan perätöntä propagandaa.

Isis -terrorijärjestön haara Isis-K on kertonut olevansa vastuussa konserttisalin terrori-iskusta. Sekä Washington että asiantuntijat pitävät Isis-K -järjestöä todennäköisenä iskun tekijänä.

Ukraina on kiistänyt osallisuutensa terrori-iskuun jyrkästi.

Source Link is.fi