Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_030bf799a092f170abb15f19f90410cd, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Liverpool ja Chelsea hurjastelivat ensimmäisen puoliajan, lopulta tyytyväisin on Manchester City – Real Madridin kolmen kuukauden tappioton jakso katkesi – Uutisalue

Englannin Valioliigassa nähtiin todella värikäs ja odotuksia vastannut huippukamppailu Liverpool–Chelsea, vaikka kummaltakin joukkueelta puuttui liuta pelaajia.

Liverpoolilta sivussa oli koronan takia päävalmentaja Jürgen Klopp. Tärkeistä pelaajista puuttuivat muun muassa Roberto Firmino, ykkösmaalivahti Alisson, Thiago, Joel Matip ja pelikiellon vuoksi laitapakki Andrew Robertson.

Chelsealta puuttuivat muun muassa puolustajat Ben Chilwell, jonka kausi on polvivamman takia luultavasti ohi, Reece James, Romelu Lukaku ja Timo Werner. Hyökkääjätähti, kesän ennätyshankinta Lukaku oli pudotettu kokoonpanosta, kun hän torstaina julkaistussa Sky Italian haastattelussa arvosteli rooliaan joukkueessa ja päävalmentaja Thomas Tuchelin peluutuspäätöksiä.

Ottelu alkoi varsin räväkästi, kun Sadio Mane sai kauden nopeimman keltaisen kortin noin 15 sekunnin pelaamisen jälkeen osuttuaan kyynerpäällä Chelsean kippariin Cesar Azpilicuetaan.

9. peliminuutilla Mane sitten vei Liverpoolin johtoon. Chelsean nuori toppari Trevoh Chalobah töpeksi yrittäessään katkaista Diogo Jotan pystysyöttöä – Mane kiitti, harhautti maalivahti Edouard Mendyn ja latasi pallon tyhjiin.

Sadio Mane laukoi Liverpoolin johtoon. Puolustaja Trevoh Chalobah ei ehdi paikkaamaan virhettään. Kuva: Imago Images / Sportimage / All Over Press

26. minuutilla oli sitten maalipörssin kärkinimen, Mohamed Salahin vuoro näyttää taituruuttaan. Hän sai pystysyötön laitapakki Trent Alexander-Arnoldilta, pinkaisi heittämällä ohi laitapakki Marcos Alonsosta ja nosti pallon etukulmasta yli ja ohi Mendyn.

Maali oli Salahille 20 ottelussa kauden 16:s.

Liverpoolin Mohamed Salah taituroi pallon ohi Chelsea-vahti Edouard Mendyn. Kuva: MIchael Zemanek / Shutterstock / All Over Press

Alussa maalipaikkoja sählännyt Chelsea heräsi ensimmäisen puoliajan lopussa. Ensin kroatialaiskeskikenttä Mateo Kovacic latasi noin 20 metristä volleyn tolpan kautta yläkulmaan Chelsean vapaapotkun jälkitilanteesta.

Tauolle mentiin tasalukemissa 2–2, kun Christian Pulisic pääsi läpiajoon N’Golo Kanten nostosta. Pulisic jatkoi pallon yläkulmaan ohi vastaantulleen Caoimhin Kelleherin.

Mateo Kovacicin tykki puhuu. Chelsea nousi hänen 1–2-kavennusosumallaan maalin päähän. Kuva: All Over Press

Toisella puoliajalla ei enää maaleja nähtykään. Siihen tyytyväisin on varmasti Manchester City, joka otti lauantaina dramaattisen 2–1-vierasvoiton Arsenalista.

Chelsea hallitsi palloa Liverpoolia enemmän (56–44). Laukaukset kirjattiin Chelsealle 15–10, ja vedot maalia kohden 6–6.

Kun Liverpool ja Chelsea pelasivat tasan, on Cityn sarjajohto nyt kymmenen pistettä. Citylla on 53 pistettä, Chelsealla 43 pistettä ja yhden ottelun vähemmän pelanneella Liverpoolilla 42 pistettä.

Cityn sarjajohto on venähtänyt, sillä se on ottanut Valioliigassa peräti 11 voittoa putkeen. Edellisin tappio on yllätyshäviö Crystal Palacelle lokakuussa. Liverpool on puolestaan kolmesta viime ottelustaan saanut vain kaksi tasapelipistettä ja Chelsea voittanut kuudesta viime sarjapelistään vain yhden.

Chelsean Thomas Tuchel voi vain ihmetellä, kuinka sarjajohto on kääntynyt kymmenen pisteen takaa-ajoasemaksi Manchester Cityyn. Kuva: All Over Press

Tämän päivän pelien jälkeen joukkueet joutuvat tulemaan toimeen entistä pienemmillä kokoonpanoilla, kun Afrikan mestaruusturnaus alkaa. Liverpool menettää 1–3 ottelun ajaksi hyökkääjätähtensä Manen ja Salahin sekä keskikentän Naby Keitan. Chelsealta lähtee Afrikan kisoihin ykkösvahti Mendy ja Manchester Citylta Riyad Mahrez, eli kärkikolmikosta mestaruusturnaus osuu pahiten Liverpoolin punaisiin.

Evertonin surkea vire jatkuu – Leeds katkaisi tappioputkensa

Valioliigassa pelattiin sunnuntaina kolme muutakin ottelua. Brentford voitti Aston Villan 2–1, mutta kotijoukkueen suomalaishyökkääjä Marcus Forss ei peliaikaa saanut.

Aston Villan Danny Ings iski vieraat johtoon 16. minuutilla. Brentfordin Yoane Wissa tasoitti avauspuoliajan lopussa, ja voittomaalin 83. minuutilla viimeisteli tanskalaispakki Mads Roerslev Rasmussen. Sarjanousija Brentford on sarjassa sijalla 12 ja Aston Villa sijalla 13.

Brentfordin Mads Roerslev Rasmussen laukoi voittomaalin Aston Villaa vastaan. Kuva: All Over Press

Sarjassa 15:nneksi vajonnut Everton kärsi kotonaan 2–3-tappion Brightonille, joka nousi kahdeksanneksi. Everton on voittanut vain yhden 12:sta viime liigapelistään.

Alexis Mac Allister osui Brightonille kahdesti ja Dan Burn kerran. Evertonin maaleista vastasi 20-vuotias hyökkääjälupaus Anthony Gordon. Evertonin Dominic Calvert-Lewin epäonnistui rangaistuspotkussa.

Leeds katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa, kun putoajan paikalle sijalle 18 vajonnut Burnley kaatui 3–1. Leedsille osuivat Jack Harrison, Stuart Dallas ja Daniel James. Burnleyn 1–1-tasoituksen 54. minuutilla teki Maxwel Cornet.

Real Madridille sokkitappio

Espanjan La Liga palasi joulutauolta melkoisella jättipaukulla, kun Real Madridin 15 ottelua ja lähes kolme kuukautta kestänyt tappiottomien pelien sarja katkesi. Sarjassa sijalla 16 oleva Getafe kaatoi sarjakärjen 1–0, kun turkkilaishyökkääjä Enes Ünal osui 9. peliminuutilla.

Realin edellinen tappio oli tullut 3. lokakuuta Espanyolille. Sen jälkeen joukkue oli voittanut kaikki kilpailut mukaan lukien 13 ottelua ja pelannut kahdesti tasan.

Realin etumatka sarjassa toisena olevaan Sevillaan on kahdeksan pistettä, mutta Sevilla on pelannut kaksi ottelua madridilaisjättiä vähemmän.

Sarjassa neljäntenä jatkavan Atletico Madridin argentiinalainen Angel Correa teki kaksi maalia, kun Vallecano kaatui 2–0.